VİDEO - Sahte gözlükçüler, kaliteli gözlük satışlarını yüzde 20 düşürdü

VİDEO - Sahte gözlükçüler, kaliteli gözlük satışlarını yüzde 20 düşürdü
Yaz aylarının vazgeçilmez aksesuarı olarak güneş gözlüğü ön plana çıkarken, uzmanlar, sahte gözlüklerin göz sağlığı için oluşturduğu tehlikeler konusunda uyarıda bulundu.

Sait BAYRAM - Özel Haber

TİGRİS HABER - Yaz aylarının gelmesiyle insanların güneş gözlüklerine ilgileri oldukça arttı. Uzmanlar, güneş ışınlarının zararlı etkilerinden korumada gerekli şartları sağlamayan güneş gözlüklerinin gözlerde büyük hasarlara yol açabileceği uyarısında bulundu.

sahte-gunes-gozlugu-1.jpeg

Sahte güneş gözlükleri göz sağlığını etkiliyor

Bireylerin daha çok ucuz olduğu için bilinçsizce tercih ettiği sahte güneş gözlüklerinin göz sağlığı açısından birçok sıkıntıyı da beraberinde getirdiğine dikkat çeken Gözlükçü Emrullah Gümüş, "Yaz sezonundayız. Tüm vatandaşlarımıza bugünden itibaren ultraviyole ve polarize gözlük camları kullanmalarını öneriyoruz. Çünkü bu havalarda gözümüzde polarize ve ultraviyole güneş gözlüğü olmadığında katarakt ve ilerleyen yaşlarda görememe rahatsızlıkları ve körlük görülmektedir" dedi.

"Onaylı gözlükçülerden polarize camlı gözlükleri alın"

Vatandaşların optisyenlerden ve Sağlık Bakanlığı onaylı gözlükçülerden ultraviyole ve polarize camlı gözlükleri almalarını tavsiye eden Gümüş, “Biliyorsunuz şu an işportacılarda ve zincir mağazalarda güneş gözlükleri var, kesinlikle bunları kullanmamalarını öneriyoruz. Fiyatlarına aldanıp almasınlar. Optisyenlerin önerdiği güneş gözlüklerini almalarını öneriyorum. Sahte gözlüklerden kaynaklı görme bozuklukları, körlük ve erken yaşta da katarakt hastalığı oluşabiliyor. Gözlerinize dikkat edin, gözler önemlidir. Gözleriniz olmadığı zaman hiçbir şeyiniz kalmıyor. Gözlerimize sahip çıkalım. Yine sahte gözlüklerin kol dediğimiz kısımları cilde temasından dolayı alerjilere ve kızarıklara yol açıyor. Bunlar kansere bile yol açabiliyor" ifadelerini kullandı.

sahte-gunes-gozlugu-2.jpeg

"Kaliteli gözlük satışlarında düşüş var"

Sahte gözlüklerin kaliteli gözlük satışlarını da büyük oranda olumsuz etkilediğinin altını çizen Gümüş, "İnsanlarımız o konuda bilinçli olmadığı için seyyar satıcılarında, tuhafiyeler, bijuteri dükkânlarında güneş gözlüklerini görünce fiyatlarına aldanıp alıyorlar. Gözlükçülerdeki gözlükler kaliteli olduğu için fiyatları onlara göre yüksek geliyor. O yüzden ucuz malı tercih ediyorlar. Ucuz malın sağlık açısından zararı var. İndirimsiz fiyatları bin TL ve üst limit yok. Üst limit sınırsız. Yine de kampanyalı bazı güneş gözlüklerimizi 500 ile 700 TL arasında satıyoruz. Herkesin bütçesine göre güneş gözlükleri mevcuttur" şeklinde konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.