VİDEO - Onlarda sıcak havadan etkileniyor

VİDEO - Onlarda sıcak havadan etkileniyor
Diyarbakır’daki ızgaracı esnafı da artan sıcak havalardan etkileniyor.

Sait BAYRAM

TİGRİS HABER - Diyarbakır’daki ızgaracı esnafı da artan sıcak havalardan etkileniyor. Yıllardır ızgara yapan Özcan Dağdelen adlı esnaf, aşırı sıcak hava, zam ve alım gücünün düşüklüğünden dolayı iş yapamaz duruma geldiklerinin belirterek, geçmiş yıllara oranla ızgara satışlarında düşüş yaşandığını söyledi.

Diyarbakır’da hava sıcaklığının mevsim normallerinin üzerinde seyrettiği Diyarbakır’da ızgara yapan esnafları da etkiliyor. Diyarbakır’ın merkez Bağlar ilçesine bağlı Bağcılar mahallesinde yıllardır seyyar arabasıyla ızgara satan bir esnaf, sıcaklarla imtihan olduklarını söyledi.

screenshot-1-001.png

Hem ateşin sıcaklığı, hem de hava sıcaklığı nedeniyle iki kere etkilendiklerinin altını çizen Özcan Dağdelen, sıcak havaların yanı sıra vatandaşın alım gücünün düşmesinden dolayı da mağdur olduklarını söyledi.

Dağdelen, 10 yıldır ızgara yaptığına değinerek, "Geçmiş yıllara oranla işlerimizde büyük düşüş yaşanıyor. Tavuk ve ete yapılan zam da bu düşüşte etkili oldu. Vatandaş artık et alamadığı için bize getirip pişiremiyor bile. Son bir aydır vatandaş sadece sormakla yetiniyor. Tavuğun kilosu pişirme ile 160 TL’ye yapıyoruz. Salatasına rağmen her şeyi biz veriyoruz. Ona rağmen vatandaş yaptırmıyor. Günde 25 kilo satardık, son bir ayda 5-10 kiloya düştü. Pazardan da bir şey alamıyorsun. Biber 50, domates ise 20-30 TL’den satılıyor" diye konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.