VİDEO - Tanrıkulu’ndan Narin açıklaması: “Vicdan borcum var”
TİGRİS HABER - Narin Güran’ın kaybolduğu günden itibaren süreci yakından takip eden ve kamuoyuyla birçok bilgiyi de paylaşan Tanrıkulu, “Suçluyu kayırma” iddiasıyla başlayan yargılamanın kapalı duruşmasında adliye önünde basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.
Duruşmanın başlamasıyla avukatların ‘Reddi hâkim’ talebinde bulunduğunu ve bu talebin reddedilmesiyle salonda tartışma yaşandığını aktaran Tanrıkulu, Ağır Ceza Mahkemesi’nde gerçekleşen ve Salim Güran, Yüksel Güran, Enes Güran’ın ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası, Nevzat Bahtiyar’ın da 4 yıl 6 ay ceza aldığı karara da değindi.
“Maddi gerçekler aydınlatılamadı”
İlk hükümlerde ağır mahkûmiyet kararları çıkmasına rağmen Narin Güran’ın neden öldürüldüğü noktasında olayın aydınlatılamadığına değinen Tanrıkulu, “İlk hükümde faili tarif eden, maddi olayı ortaya çıkartacak bir hüküm kurulmadı maalesef. Bir avukat olarak şunu söyleyebilirim; tatmin edici bir gerekçeli karar da yazılmadı. Narin’in katilinin kim olduğu ve niçin öldürüldüğü noktası aydınlatılamadı” ifadelerini kullandı.
“Umarım gerçek beyanlarda bulunurlar”
Bu sabah itibariyle Narin Güran’ın yakınlarının “Suçluyu kayırma” iddiasıyla başlayan duruşmasında yargılanan isimlerin olayın faili ve gerçek nedenleriyle ilgili beyanlarda bulunmalarını beklediğini ifade eden Tanrıkulu, “Umarım bu yargılamada, “Suçluyu kayırma” iddiasıyla yargılanan şüpheliler gerçek faili ve nedenlerini tarif eden bir beyanda bulunurlar ve kamuoyu tatmin olur. İlk hüküm şu an istinafta; birçok yeni belge ve haber çıkıyor ama mesele kamuoyunun tatmin olması ve vicdanları tatmin edebilecek bir kararın çıkmasıdır” dedi.
“Vicdan borcum var”
8 yaşındaki Narin Güran’ın kaybolmasının ardından ilk günden duruşma sürecine kadar yakından takip ettiğini ve bu olayın da kendisi açısından bir vicdan borcu meselesi olduğunu vurgulayan Tanrıkulu, şu ifadeleri kullandı:
“Hem olayı takip edenleri hem de yargıyı gerçek anlamda adil bir biçimde hüküm kurmaya davet ediyorum.
Benim de bir vicdan borcum var kamuoyuna karşı. O vicdan borcu da şudur; Olayın gerçek faili kimdir ve Narin neden öldürüldü?
Bu soruların cevabı maalesef ilk hükümde yazılmadı. Umarım bu yargılama gerçek faili ve olayı tarif eden bir şekilde gerçekleşir.” (Haber Merkezi)
Kaynak:Haber Merkezi
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.