VİDEO - Diyarbakır Bobinajcılar odasından Dicle Elektrik'e çağrı; 'Elektrik pano standartlarına geçilmeli'

VİDEO - Diyarbakır Bobinajcılar odasından Dicle Elektrik'e çağrı; 'Elektrik pano standartlarına geçilmeli'
Diyarbakır'daki yapılarda elektrik kontağından çıkan yangınlar endişeye yol açarken, uzmanlar yangınların en büyük sebebinin Dicle Elektrik'ten kaynaklı olduğunu savunuyor.

Sait BAYRAM'ın Özel Haberi

TİGRİS HABER - Diyarbakır Elektrik Elektronik ve Bobinajcılar Odası Başkanı Tarık İnce, son zamanlarda kent genelinde yapılarda elektrik kontağından kaynaklı yangınlarla ilgili olarak Dicle Elektrik AŞ.'ye çağrıda bulunarak, kentte can ve mal kaybına neden olmadan diğer bölgelerde yapılan elektrik pano standartlarına geçilmesi önerisinde bulundu.

Diyarbakır Elektrik, Elektronik ve Bobinajcılar Odası Başkanı Tarık İnce, yaptığı açıklamada, ülkenin hiç bir yerinde olmayan bazı uygulamalarla sırf kaçak kullanımının önüne geçmek için resmen vatandaşın can ve mallarını tehlikeye attığını belirtti. Başkan İnce, Sayaçların her birine ayrı ayrı bir sigorta, her sayacın sigortasını da üzerine takarak, oluşacak risklerin önüne geçilmesi gerektiğini söyledi.

bobinajcilardan-dedasa-cagri1.jpg

Yangının çıktığı trafoda uygulamalı olarak anlattı

Tigris Haber'e konuşan Başkan İnce, 1 hafta önce yangın çıkan 14 katlı bir binanın trafosu önünde uygulamalı olarak konuşarak, “Elektrik panosu yaklaşık 1 hafta önce bilinmeyen bir nedenden dolayı alev aldı. Ve panonun tamamı, yani sigortalar, kablolar, içinde bulunan ne varsa kullanılamayacak duruma geldi. Elektrik şaftında bulunan yine aynı şekilde kolon, zayıf akım ve internet kablolarının tamamı 14. Kata kadar yanarak, ciddi anlamda maddi bir hasara sebep oldu" diye konuştu.

Riskleri ve olumsuzlukları anlattı

Yangına sebep olacak, yangının çıkış kaynağı olabilecek bazı riskleri ve olumsuzlukları göstererek anlatan İnce, şunları söyledi:

bobinajcilardan-dedasa-cagri2.jpg

"Elektrik dağıtım şirketi Dicle Elektrik, ülkemizin hiçbir yerinde olmayan bazı uygulamalarla sırf kaçak kullanımının önüne geçmek için resmen vatandaşın can ve mallarını tehlikeye atmaktadır. Nedir bu tehlikeler? Bunu birkaç madde ile sıralamam gerekirse; Birincisi, TMŞF'den gelen kablo hiçbir koruma sigortası olmadan direk sayaca giriyor olmasından olabilecek riskler. Örneğin, vanadan sayaçlara gelen kablolar, hiçbir sigortaya girmeden direk sayaca giriyor. Sayacın içinde kısa devre olursa, gevşeklikten alakalı ark olursa bu yangına sebebiyettir. Daha önce ne yapardık? Bardan her sayaca gelen kabloların giriş noktasına sigorta bağlanırdı. Sigortalar bütün dairelerin birbirine yapışık olmasından dolayı yine aynı şekilde sigortaların giriş noktasında olabilecek gevşeklik arz ya da kısa devre durumlarında yangına sebebiyettir. Bu durumda ne yapmalıyız? Sigortaları birbirinden ayırıp her sayacın sigortasını o sayacın üzerine alarak riskimizi azaltmalıyız."

"Dicle Elektrik riski azaltabilir"

Dicle Elektrik A.Ş.'nin yangın riskini azaltabileceğine dikkat çeken Başkan İnce, "81 ilimizde yapılan bu uygulama ile daha güvenli hale getirmeliyiz. Yani sayaçların her birine ayrı ayrı bir sigorta, her sayacın sigortasını da üzerine takmalıyız. Böylelikle oluşacak riski de azaltmış oluruz, kablolarının ve bardan gelen enerjinin bir bakıma riskini azaltmış oluruz. Enerji dağıtım şirketi derhal bu hukuksuzluğa son vermelidir. Daha kimsenin can ve mal kaybına neden olmadan diğer bölgelerimizde yapılan elektrik pano standartlarını geçmesini talep ediyoruz. Tüm meslektaşlarımıza kazasız belasız iş hayatı diler, bir daha böylesi felaketlerin olmamasını diliyoruz" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum