Türk Halk Müziği Sanatçısı Kahtalı Mıçe Hayatını Kaybetti

Türk Halk Müziği Sanatçısı Kahtalı Mıçe Hayatını Kaybetti
Türk Halk Müziği’nin sevilen isimlerinden Kahtalı Mıçe olarak tanınan Mustafa Aslan, 74 yaşında hayata veda etti. Yaklaşık bir yıldır ince bağırsak kanseriyle mücadele eden sanatçı, Antalya’da tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi.

Kahtalı Mıçe’nin Acı Haberi Sevenlerini Yasa Boğdu

TİGRİS HABER - Sanatçının ölüm haberini kızı Venda Altuntaş, sosyal medya hesabından "Çok üzgünüz" notuyla duyurdu. Altuntaş yaptığı paylaşımda, "Bir süredir hastanede tedavi gören babamız Mustafa Kahtalı (Kahtalı Mıçe) bugün Hakk'ın rahmetine kavuşmuştur. Mekânı cennet olsun. Müzik dünyasının ve sevenlerinin başı sağ olsun." ifadelerini kullandı.

İnce Bağırsak Kanseriyle Mücadele Ediyordu

Bazı haber kaynaklarında gırtlak kanseri olduğu iddia edilse de, Adıyamanlı sanatçı ince bağırsağında tespit edilen iki kitleden dolayı kemoterapi tedavisi gördüğünü açıklamıştı.

Kahtalı Mıçe’nin Cenaze Töreni Memleketinde Düzenlenecek

Kahtalı Mıçe’nin cenazesi, memleketi Adıyaman’ın Kahta ilçesinde adını taşıyan kültür merkezinde yapılacak törenin ardından Ulu Camii’nde kılınacak cenaze namazıyla Karşıyaka Belediye Mezarlığı’nda defnedilecek.

Depreme Kahta’da Yakalanmıştı

6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş merkezli meydana gelen 7.7 büyüklüğündeki depreme Adıyaman’ın Kahta ilçesinde yakalanan sanatçı, felakette 100’e yakın akrabasını kaybetmişti. Yaşadığı büyük kaybı, "Bomba attılar sandım. Dışarıya kendimizi zor attık. Taş üstünde taş kalmamıştı. Kime koşsak evi yıkılmıştı. 100’e yakın akrabamı kaybettim. Yaşadığıma sevinemiyorum. Burası artık Adıyaman değil, Acıyaman." sözleriyle anlatmıştı.

Kahtalı Mıçe Kimdir?

Asıl adı Mustafa Aslan olan Kahtalı Mıçe, 1953 yılında Adıyaman’ın Kahta ilçesinde dünyaya geldi. "Mıçe" ismi, Mustafa’nın kısaltılmış hâlidir. Çocukluğunda pamuk tarlalarında çalışarak eğitim hayatına devam eden sanatçı, ilkokulu 9 yılda tamamlamış ve ortaokul diplomasını dışarıdan sınavlara girerek almıştır.

17 yaşından itibaren Kahta’da yerel türkücülük yapmaya başlayan sanatçı, düğün ve konserlerde sahne aldı. Okulunu bitirdikten sonra Beden Terbiyesi İl Müdürlüğü'nde çalışmaya başladı.

1989-1990 yıllarında Gaziantep’te yaşayan Kahtalı Mıçe, 1991 yılında İstanbul’a göç etti. Bir süre İstanbul’da yaşadıktan sonra Şanlıurfa’ya yerleşen sanatçı, Ahmet Sezgin, Nuri Sesigüzel, Mahsuni Şerif ve Sami Kasap gibi sanatçıların eserlerini seslendirdi.

Kahtalı Mıçe’nin Müzik Kariyeri

Türk Halk Müziği'nde kendine özgü tarzı ve yorumu ile geniş bir hayran kitlesine ulaşan sanatçı, "İkimiz Bir Fidanız", "Nar Tanem", "Sarı Çizmeli Mehmet Ağa" gibi eserleriyle hafızalara kazındı.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum