Türk futbol tarihinin bonservisi en yüksek oyuncusu oldu

Türk futbol tarihinin bonservisi en yüksek oyuncusu oldu
Fenerbahçe’nin yeni transferi Faslı futbolcu Youssef En-Nesyri, Türk Futbol tarihinin bonservisi en yüksek futbolcusu oldu.

TİGRİS HABER - Süper Lig'in şampiyon adaylarından Fenerbahçe, yeni transferi Faslı futbolcu Youssef En-Nesyri için Şükrü Saraçoğlu Stadyumu 1907 Tribünü’nde imza töreni düzenledi. Sarı-lacivertliler, 27 yaşındaki futbolcu ile 5 yıllık sözleşme imzaladı. Törende Asbaşkan Acun Ilıcalı ve Sportif Direktör Mario Branco da yer aldı.

Acun Ilıcalı: Bonservisi en yüksek oyuncu oldu

Youssef En-Nesyri’nin, Türk futbol tarihinin bonservisi en yüksek oyuncu olduğunu söyleyen Acun Ilıcalı, "Onu burada gördüğümüz için çok mutluyuz. Çok değerli bir futbolcu. Bizim için uzun bir süreç oldu. Youssef’un başka takımlarla temas olduğunu, kafasının karışık olduğu şeklinde haberler çıkıyordu. Biz bu haberleri gülümseyerek okuduk. 3-4 hafta önce ilk görüşmelerde Youssef, hemen bize karşı olan sıcaklığını hissettirdi. Çabuk bir şekilde anlaştık. Bahsettiğimiz oyuncu şöyle anlatayım, geçtiğimiz sene 40 milyon Euro resmi teklif almış, Milan’dan 30 milyon küsur teklif almış değerli bir oyuncu. Transferi için Sevilla ile ciddi görüşmeler yaptık. Bu sürecin uzamasının tek sebebi var, o da Fenerbahçemizin ekonomik bu transferi daha avantajlı bitirmesi. Burada gözlemlediğim tek şey başkanımız bu tip konularda çok hassas. Her futbolcu transferinde kulübün menfaatlerini ön planda tutuyor. Youssef’u 20 milyonun altında bir bonservisle transfer ettiğimiz için mutluyuz. Bazı sözler vermiştik transfer döneminde. Youssef bizim için çok önemliydi, kafaya ciddi derecede taktık. Hocamızın transfer listesinde 1 numaraydı. Getirmek için inat ettik, büyük mücadele ettik. Bütün Fenerbahçelilere adına kendisine teşekkür ediyorum. Sevilla’ya teşekkür ediyorum. Taraftarlar her zaman acelecidir, bu çok normal. Herkes şunu iyi bilsin ki transfer dönemi bizim açımızdan muhteşem geçti. Hocamızın istediği bütün puzzleın eksik parçalarını önemli yıldızlarla doldurduk. Biz yıldız dediğimiz zaman Alexleri, Hooijdonkları kast ediyorduk. Bugün Oğuz Aydın’a bakarsanız Ferdi’nin gençliğini göreceksiniz. Aldığımız oyunculara bakarsanız, Hooijdonkları, Alexleri getirmek istiyoruz. Biz Fenerbahçe için başkanımız önderliğinde elimizden geleni yapıyoruz. Türk futbol tarihinin en yüksek bütçeli kadrosu Fenerbahçe oldu. Kadro değerimizi 250 milyona taşımış olduk. Çok iyi bir kadro kurduğumuzu, gönüllerinin rahat olması istediğimizi söylüyorum. Özlenen şampiyonluğu bu sene camiamıza getireceğiz" diye konuştu.

En-Nesyri: "Umarım hedeflerimize ulaşır, taraftarlarımızı mutlu ederiz"

Fenerbahçe’ye transferi için çok mutlu olduğunu vurgulayan Youssef En-Nesyri, "Burada olduğum için çok mutluyum. Harika bir takım. Çok uzun zamandır bildiğim, takip ettiğim bir takım. Bana güvendikleri için Mario’ya, başkanımıza ve hocamıza teşekkür ediyorum. Aynı zamanda aileme de çok teşekkür ediyorum. Onlar da bugün yanımdalar. Buraya gelmem de çok yardımcı oldular. Umarım her şey yolunda gider. Ben sahada elimden geleni vereceğim. Umarım hedeflerimize ulaşırız ve taraftarlarımızı mutlu ederiz. Gerçek şu ki pek çok takım vardı benimle ilgilenen. Fenerbahçe’ye gelmek benim için önemiydi. Burada olduğum için çok mutluyum. Vermiş olduğum karardan dolayı çok rahatım. Süreç biraz uzadı. Çünkü kulüpler arası görüşmeler yapılıyordu. Kulüpler en sonunda anlaşmaya vardılar. Burada olduğum için çok mutluyum. Her şeyimi vereceğim, çok çalışacağım" açıklamasında bulundu. Sarı-lacivertli taraftarlar için ise Faslı futbolcu, "İki sene önce burada onlara karşı oynamıştım, iki seneden beri takımı takip ediyorum. Taraftarların gösterdiği destek benim çok hoşuma gitmişti. Umarım onların bana gösterdiği sevginin karşılığını sahada veririm" dedi. (İHA)

Kaynak:İhlas Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.