Teknisyenin intihar nedeni 'ihmal' suçlaması mı?

Teknisyenin intihar nedeni 'ihmal' suçlaması mı?
DİCLE Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde 26 yıldır radyoloji teknisyeni olarak çalışan 45 yaşındaki Gülay Ertop'un dün otel odasında kendisine yüksek dozda ilaç enjekte ederek intihar etmesinin detayları ortaya çıkmaya başladı.

Ertop'un 4 yıl önce Recep Özakbulak'ın ölümünde ihmali bulunduğu suçlamasıyla hakkında açılan adli ve idari soruşturmalar nedeniyle bunalıma girerek yaşamına son verdiği ileri sürüldü.

Diyarbakır'da kardeşi ile aynı evde kalan ve 2 gün önce evden ayrılan Gülay Ertop ortadan kayboldu. Çalıştığı hastaneye gitmeyen Ertop'un kardeşinin kayıp başvurusu üzerine araştırma başlatan polis, otel kayıtlarından Gülay Ertop'un kaldığı oteli tespit etti. Otel odasına giren polis Ertop'un cansız bedeni ile karşılaştı.

Radyoloji teknisyeni Gülay Ertop'un girdiği bunalım sonucu kendisine yüksek dozda ilaç enjekte ederek yaşamına son verdiği anlaşıldı. Ertop'un intihar etmeden önce de, 'Ölümümden kimse sorumlu değil' yazılı bir not bıraktığı görüldü. Gülay Ertop toprağa verilirken, olayla ilgili soruşturmanın ise sürdüğü öğrenildi.

4 YIL ÖNCEKİ ÖLÜM OLAYI

Arkadaşları  Gülay Ertop'un 4 yıl önce, aynı üniversitede çalışan 61 yaşındaki Recep Özakbulak'ın ihmal sonucu ölmesinden sorumlu tutulduğunu, bu yüzden hakkında açılan adli ve idari soruşturmalar nedeniyle bunalıma girerek yaşamına son vermiş olabileceğini söyledi. 4 yıl önceki olayın ardından üniversite yönetiminin Gülay Ertop hakkında idari soruşturma başlattığı ve bir süre görevden uzaklaştırdıktan sonra uyarı cezası ile cezalandırdığı belirtilirken, Recep Özakbulak'ın ailesinin de Güley Ertop hakkında maddi ve manevi tazminat davaları açtığı kaydedildi.

4 YIL ÖNCEKİ ÖLÜM NASIL OLMUŞTU?

Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde Döner Sermaye İşletme Müdürü olan Recep Özakbulak, 7 Eylül 2011 günü Diyarbakır- Elazığ karayolunda direksiyon kontrolünü yitirdiği otomobiliyle takla attı. Kazada yaralanan Özakbulak, kaldırıldığı Fırat Üniversitesi Hastanesi'nde ilk tedavisi yapılıp, beli incindiği için korse takıldı. Tedavisini Diyarbakır'da sürdüreceğini söyleyen Recep Özakbulak, taburcu edildi.

Diyarbakır'a gelerek görev yaptığı Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi acil serviste muayene olan Özakbulak, daha sonra MR çekimine alındı. MR'a alınan kişilerin üzerinde metal parçası bulunmaması gerekirken, Özakbulak'ın beline Elazığ'daki hastanede takılan korsenin çıkarılması unutuldu. İddiaya göre görüntüleme sırasında içerisinde mıknatıs bulunan MR cihazının fırlattığı korsenin metal parçası, cihazın içindeki Özakbulak'ın kafasına çarparak ağır yaralanmasına neden oldu. Uzun süre yoğun bakımda kalan ve 14 ay süren tedaviden sonra yaşamını yitiren Özakbulak'ın ailesi ihmal iddiasıyla davacı oldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.