Rojin'in Adli Tıp Raporu: Kaybolduğu gün ölmüş
Rojin'in Eşyaları Van Gölü Sahili'nde Bulunmuştu
TİGRİS HABER - Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nde okuyan RojinKabaiş, 27 Eylül 2024 tarihinde kaldığı yurttan çıktıktan sonra bir daha geri dönmedi. Ertesi gün Van Gölü sahilinde genç kıza ait bazı eşyalar bulundu ve arama çalışmaları başlatıldı. 18 gün süren aramalar sonucunda Rojin'in cansız bedenine Molla Kasım Köyü sahilinde ulaşıldı.
Kesin Ölüm Nedeni Belli oldu
Adli Tıp Başkanlığı 1. İhtisas Kurulu tarafından hazırlanan raporda, RojinKabaiş'in kesin ölüm nedeninin boğulma olduğu belirtildi. Raporda ayrıca, darp, cebir, zehirlenme, cinsel saldırı veya travmatik bir olaya dair herhangi bir bulguya rastlanmadığı ifade edildi.
Rojin Kaybolduğu Gün Vefat Etmiş
Van Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talebi üzerine hazırlanan Adli Tıp Ek Raporu'nda şu ifadelere yer verildi:
"Adli dosyada kayıtlı bilgiler, cesedin bulunduğu ortam, bulunuş şekli, olay yeri inceleme bulguları ve otopsi tespitlerine dayanarak kişinin ölümünün kaybolduğu tarih olan 27/09/2024 tarihinde meydana gelmiş olabileceği oy birliğiyle mütalaa olunur."
Bu raporla birlikte RojinKabaiş'in ölümüne dair soru işaretleri giderilirken, kesin ölüm nedeni de resmi olarak boğulma olarak kayıtlara geçti.
Kaynak:Haber Global
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.