Mcdonald’s’ın Instagram hesabı hacklendi

Mcdonald’s’ın Instagram hesabı hacklendi
Ünlü fastfood zinciri McDonald's’ın Instagram hesabı, bir grup hacker tarafından ele geçirildi. Hackerlar, bu hesaptan kripto tanıtımı yaptı. Tanıtımını yaptıkları kriptonun piyasa değeri 100 bin dolardan 20 milyon dolara ulaştı.

TİGRİS HABER - Ünlü fastfood zinciri McDonald's’ınInstagram hesabı, bir grup hacker tarafından ele geçirildi. Hackerlar, bu hesaptan Solana blockchain’inde çıkarılan GRIMACE adlı bir meme token’ını tanıttı.

100 BİN DOLARDAN 20 MİLYON DOLARA FIRLADI

Bu tanıtımın ardından token’ın piyasa değeri 100 bin dolardan 20 milyon dolara fırladı. Ancak, hesabın hacklendiği anlaşıldıktan sonra kullanıcılar token’ı satmaya başladı ve değeri 1 milyon dolara düştü.

Hackerlar, McDonald’s’ınInstagram biyografisine "Solana’daki 700.000 dolar için teşekkürler" notunu ekledi. Ayrıca, biyografide Afrika kökenliler için aşağılayıcı bir ifade ve Hindistan bayrağı da kullanıldı.

McDonald’s, bu olay hakkında resmi bir açıklama yapmadı. Ancak, The US Sun’a konuşan bir yetkili, yaşanan durumu kabul ettiklerini ve özür dilediklerini belirtti. Yetkili, “Sosyal medya hesabımızda yaşanan bu münferit olayı fark ettik ve sorunu çözdük. Paylaşılan saldırgan içerik nedeniyle takipçilerimizden özür dileriz” dedi.

Kaynak:Halk Tv

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.