Karşı cinste aradığımız en büyük kriter meğer buymuş!

Karşı cinste aradığımız en büyük kriter meğer buymuş!
Yeni bir araştırma, insanların genellikle kendi "seviyelerinde" veya "çekim güçleri" benzer olan kişilerle flört ettiğini ve evlendiğini ortaya koydu.

TİGRİS HABER - Araştırmacılar, erkeklerin ve kadınların kendi fiziksel çekiciliklerini değerlendirmede oldukça objektif olduklarını ve kendi güzellikleri konusunda benzer görüşlere sahip eşleri seçme eğiliminde olduklarını bildiriyor.

Örneğin yakın zamanda Personality and Individual Differences dergisinde yayınlanan bir raporda, kendilerini çekici olarak değerlendiren kişilerin benzer öz değerlendirmelere sahip kadınlarla çıkma eğiliminde oldukları bildirildi.

Bu sonuçlar, 1972'den bu yana flört eden yaklaşık 1.300 karşı cinsten çiftin yer aldığı yirmiden fazla çalışmadan elde edildi.

Çalışmalarda, çiftlerin kendi fiziksel çekiciliklerini derecelendirmeleri istendi. Daha sonra fotoğrafları, güzellikleri hakkında dışarıdan bir derecelendirme veren yabancılara gösterildi.

Sonuçlar, insanların kendi çekiciliklerine dair değerlendirmelerinin büyük ölçüde yabancı birinin verdiği puanla örtüştüğünü gösteriyor.

Florida Üniversitesi'nde psikoloji profesörü ve baş araştırmacı Gregory Webster, "İnsanların çekici bulduğu şeylerin temelleri, kültürler ve zamanlar boyunca oldukça tutarlıdır" dedi.

ERKEKLER DAHA OBJEKTİF DEĞERLENDİRİYOR

İnceleme aynı zamanda araştırmacıların bu öz değerlendirmelerin uzun ilişkilerdeki farklı noktalarda nasıl değiştiğini izlemelerine de olanak sağladı.

Bazı araştırmalar genç yaşta flört eden çiftleri ele alırken, bazıları da uzun süredir evli olan çiftleri kapsıyor.

Araştırmacılar, daha uzun süredir birlikte olan erkekler arasında, erkeklerin kendi çekiciliğini daha doğru bir şekilde değerlendirdiğini buldu.

Araştırmacılar, bunun gençlerin aşırı özgüveninin azalmasından kaynaklanabileceğini ve erkeklerin kendilerini daha makul bir şekilde görmelerine olanak tanıyabileceğini söyledi.

Webster, "Erkekler daha gerçekçi hale geliyor olabilir. Genellikle kimse zamanla daha çekici hale gelmez." diye ekledi.

Kaynak:Sözcü

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.