VİDEO - Eşbaşkanlar: Yoğun tahribat var, onarıyoruz

VİDEO - Eşbaşkanlar: Yoğun tahribat var, onarıyoruz
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi eş başkanları Serra Bucak ve Doğan Hatun, görev yastıkları 5 aylık süreci değerlendirdi.

Naci SAPAN-Mahsum RENÇBER

TİGRİS HABER - Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi eş başkanları Serra Bucak ve Doğan Hatun, görev yastıkları 5 aylık süreci değerlendirdi. Tarihi İskenderpaşa konağında basın mensuplarına değerlendirme yapan eşbaşkanlar, Diyarbakır’ın 8 yıl boyunca kayyum tahribatına maruz kaldığını, bunu düzelterek onarmaya çalıştıklarını ifade ettiler.

Toplantı sinevizyon gösterisi ile başladı. Daha sonra eş başkan Serra Bucak, özet değerlendirme yaptı. Bucak, şöyle konuştu;

8 yıllık tahribat var
“Seçilmişlerin olmadığı bir süreç yaşadık, yoğun tahribat olmuş. 8 yıllık tahribatları tespit ettik.onarmaya çalışıyoruz. Mahalle sakinleriyle, bileşenlerle, Muhtarlarla bir araya geldik, stratejik plan toplantıları gerçekleştirdik.

Bundan sonra kendi stratejik planlarımızı devreye sokacağız. Tespitlerimiz sürüyor.
Kentin önceliklerini tespit ediyoruz. Kollektif bir akılla hareket ediyoruz.

Bu halkın bütçesini, halkın yararına kullanacağız, sözümüzdür Yerine getireceğiz.”

whatsapp-image-2024-09-23-at-11-41-09.jpegLiyakatli görevlendirme yapıyoruz

Daha sonra eş başkan Doğan hatun; planlama yaparken doğru ekiple hareket etmek gerektiğini belirterek, “Bizden önce hizmet etmeme organizesi üzerinden çalışılmış. Biz organizeli çalışmalar gerçekleştiriyoruz. İnsan kaynağı önemli. Şimdi liyakatli görevlendirmeler yapıyoruz.” Dedi.

Doğan Hatun, ‘5 aylık süreçte sizi en çok ne zorladı’ sorusuna şu tanıtı verdi; “Temizlik alanında zorluk yaşadık. İhale yapmak istedik, ama çevre şehircilik bakanlığının tasarruf tedbirleri gerekçesiyle yapamadık. Kayyum personeli ile devam ettik. Kayyum personeli bizi engelledi. İmarda büyük sıkıntı var. Elimizi attığımız her yerde usulsüz ihale, yanlış işler var. Halka dayalı belediyecilik yapılmamış. Biz normale dönüş çalışmaları gerçekleştiriyoruz.”

Serra Bucak ise, 5 aylık sürecini müfettiş kıskacında geçirdiklerini belirterek, “müfettiş teftişine takıldık. Çalışmalarımızın her adımı kontrol altında. Demokles’in kalıcı var kafamızda. Buna rağmen halkımıza hizmet için çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.

Çalışmada maaş alıyorlar
Eş başkan Doğan Hatun, İşten çıkarmalar ve eski bürokratlar ile ilgili şunları söyledi;
“Rapor alıp işe gelmiyorlar. Hakem kuruluna yazdık, onlarda görevlerini yapmıyor. 5 aydır işe gelmeden maşa alıyorlar. Kayyum gelecek diye beklentileri var . Biz işimize bakıyoruz. 5 yılllık stratejik plan yaptık. Ona göre çalışıyoruz. Bu kent için hizmet veriyoruz.”

Hafif raylı sistem
Serra Bucak, ulaşım konusuna değindi. Bucak, “Otobüs satın almak istedik, alamıyoruz, gerçekleştiremedik. Halkımızdan özür diliyoruz. 150 yeni otobüs alma kararımız var, alamadık. Tasarruf tedbirleri nedeniyle. Girişimlerimiz devam ediyor, filoyu güçlendiriyoruz.

Hafif raylı sistem konusunda Haklı talep var. Toplu ulaşım sorununu çözecek. Hafif raylı proje Cumhurbaşkanlığı Yatırım programında, revize çalışmalarımızı yürütüyoruz, listede kalmak istiyoruz. Hafif raylı sistem projesinin 2025 yatırım programında kalmasını istiyoruz. Çok bağımsız davranamıyoruz. Ama üstesinden geleceğiz. Belediyenin taşınmazlarını geriye alamadık. Bu da bizi zorluyor.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum