Diyarbakır’ın uluslar arası başarı yüzü Güler Ayçiçek
TİGRİS HABER - Diyarbakırlı gençlerin başarı hikâyeleri bizleri her zaman gururlandırmıştır. Geçmişten geleceğe gurur kaynağımız olmaya da devam edecekler. Bunlardan biri de Güler Ayçiçek. Sürekli bir başarı hikâyesi yaratıyor, durmuyor, yol alıyor. Güler’in hedefi, BM’nin uluslar arası organizasyonlarında çalışmak.
Güler Ayçiçek’in başarı hikâyesine kısaca göz atıyoruz;
“Liseye giriş sınavında ilk bine girerek İzmir Amerikan Kolejine başarıya göre sadece bir öğrenciye verilen Mezunlar Bursuna hak kazanarak girdi. İngilizce hazırlık senesiyle beraber tamamladığı beş yıllık lise döneminde hem akademik olarak hem de sosyal olarak aktifliğiyle oluşturduğu profil sayesinde Uluslararası Bakalorya (International Baccalaureate) programına girdi.
Lisenin son iki yılında hem kültür derslerini hem de uluslararası bakalorya programı dahilinde altı farklı alandan seçtiği dersleri tamamlayarak çift diploma almaya hak kazandı. Aynı zamanda yurtdışındaki üniversitelere başvurabilmek için sosyal yanının ve okul başarısının dışında SAT ve IELTS gibi gerekli İngilizce ve temel yeterlilik sınavlarını tamamladı.
Eski CocaCola CEO’su Muhtar Kentin kurduğu Defne Muhtar Kent Eğitim Vakfının Amerika’da okuyacak olan öğrencilere verdiği yıllık 30.000 $ lık bursu da ön eleme ve mülakatları geçip kazanarak Türkiye’de sayılı öğrenciler arasında yerini aldı.
Bu sürecin sonlarına doğru Amerika, Kanada, İngiltere, İtalya ve diğer Avrupa ülkelerindeki saygın üniversitelere başvurup her birinden burslu kabuller aldı. Bunların arasında dünya üzerinde tek bir öğrenciye verilen “scholar” burslar olmasına rağmen Amerika’nın Vermont eyaletinde yer alan Middlebury College’ı tam burslu bir şekilde tercih etti.
Üniversite ve burs başvurularında değindiği gibi gelecekte başta kendi doğup büyüdüğü topraklar olmak üzere dünya üzerinde çocuklar ve kadınlar için sosyal adaleti sağlama hedefli projeler yürütmek yani bir sosyal girişimci ve aktivist olmak adına Middlebury College’ın sosyal bilimler ve politika alanlarındaki dünya başarısı tercihinde etkili oldu. Çocukluğundaki sanat merakından lise boyunca CV’sinde yer alan birçok kulüp ve projeye de yaratıcılık ve liderlik özellikleriyle sosyal yardımı temel ettiğinden gelecekte Birleşmiş Milletler gibi organizasyonlar ile çalışarak sistemde çocukların yaşam standartlarını ve doğru eğitimi sağlamak için çalışmayı istiyor.”
Kaynak:Haber Merkezi
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.