Diyarbakır’da Uluslararası Pediatri Kongresi

Diyarbakır’da Uluslararası Pediatri Kongresi
Diyarbakır, 26-29 Eylül 2024'te Doğu Pediatri Derneği’nin Uluslararası Doğu Pediatri Kongresi'ne ev sahipliği yapacak. 2 bin hekimin ve 186 konuşmacının katılımıyla bilimsel ve kültürel etkinlikler düzenlenecek.

Sait BAYRAM’ın Özel Haberi

TİGRİS HABER - Diyarbakır, tıp dünyasının merakla beklediği bir etkinliğe ev sahipliği yapacak. Doğu Pediatri Derneği tarafından düzenlenen ve bu yıl dördüncüsü gerçekleştirilecek olan Uluslararası Katılımlı Doğu Pediatri Kongresi, 26-29 Eylül 2024 tarihlerinde Diyarbakır Dicle Üniversitesi Kongre Merkezi’nde yapılacak. Türkiye’nin en büyük pediatri buluşmalarından biri olan kongrede, yaklaşık 2 bin çocuk hekiminin katılması bekleniyor.

7 ÜLKEDEN 186 KONUŞMACI

Kongrede, 7 ülkeden 186 konuşmacı ve oturum başkanı, çocuk sağlığı ve hastalıkları konularında bilgi ve deneyimlerini paylaşacak. İlk gün, 7 ayrı kursta 72 konuşmacının sunum yapacağı etkinlikte, 23 bilimsel oturum, 6 uydu sempozyumu, 11 sözlü bildiri oturumu ve 6 e-poster oturumu ile çeşitli konular ele alınacak. Ayrıca, Avrupa Pediatri Akademisi ve Azerbaycan Pediatri Cemiyeti işbirliğiyle toplam 3 bilimsel oturum gerçekleştirilecek.

diyarbakirda-uluslararasi-pediatri-kongresi-2.jpg

Kongrenin bilimsel içeriği dışında, Diyarbakır’ın kültürel ve gastronomik mirasını tanıtmaya yönelik çeşitli etkinlikler de düzenlenecek. Katılımcılar, şehir turları sayesinde Diyarbakır’ın tarihi ve kültürel zenginliklerini keşfetme fırsatı bulacak.

diyarbakirda-uluslararasi-pediatri-kongresi.jpg

Doğu Pediatri Derneği Genel Sekreteri Doç. Dr. Muhammet Asena, kongrenin düzenlenmesinde destek veren Avrupa Pediatri Akademisi, Azerbaycan Pediatri Cemiyeti, Türk Pediatri Kurumu ve diğer kuruluşlara teşekkür etti. Kongre, bilimsel ve sosyal açıdan zengin bir program sunmayı hedefliyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum