Diyarbakır'da Gençlik Meclisi’nin Amara yürüyüşü başladı

Diyarbakır'da Gençlik Meclisi’nin Amara yürüyüşü başladı
PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın 76. doğum günü için 4 Nisan’da Urfa'nın Halfeti ilçesine bağlı Amara köyünde yapılacak kutlamaların hazırlıkları tamamlandı.

Mümin AĞCAKAYA/Ardıl BATMAZ

TİGRİS HABER - PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın 76. doğum günü için 4 Nisan’da Urfa'nın Halfeti ilçesine bağlı Amara köyünde yapılacak kutlamaların hazırlıkları tamamlandı. Diyarbakır’da başlayan yürüyüş, Şanlıurfa’nın Halfeti ilçesine bağlı Amara köyünde sona erecek.

dem-genclik-yuruyus-1.jpegDEM Parti Gençlik Meclisi, Amara’ya düzenleyeceği yürüyüşün startını bugün saat 11.00’de Dağkapı Meydanı’nda yapılan basın açıklamasıyla verdi. Açıklama öncesi kolluk güçleri ile kitle arasında zaman zaman gerilim yükselse de yapılan müzakerelerin ardından basın açıklaması ve yürüyüşe izin verildi.

DEM Parti Diyarbakır İl Eş Başkanı Abbas Şahin, burada yaptığı açıklamada, "Demokratik toplumun ve özgürlüklerin orta doğu halklarına gelecek getireceğine inanıyoruz ve bu geleceği hep birlikte inşa edeceğiz" dedi.

dem-genclik-yuruyus-3.jpeg

Gençlik Meclisi tarafından yapılan açıklamada ise, "Yurtsever gençlik üzerine düşen sorumlulukların bilinciyle Önder Apo'nun fiziki özgürlüğü sağlanana dek mücadeleye devam edecektir. Bugün Şeyh Said meydanından, Türkiye ve Kürdistan gençliği olarak tarihi tersine çeviren çağrının yürüyüşünü başlatıyoruz" ifadeleri kullanıldı.

whatsapp-gorsel-2025-04-01-saat-12-21-27-3940e40a.jpg

Basın açıklamasının ardından gençlik meclisi üyelerinin yürüyüşü başladı. Esma Ocak'a kadar yürüyecek kitle, buradan Amara’ya doğru hareket edecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.