VİDEO-Diyarbakır'da ölümcül kavşak!

VİDEO-Diyarbakır'da ölümcül kavşak!
Diyarbakır’ın Merkez Yolaltı Mahallesi eski Muhtarı Mehmet Nuri Bürta, Elazığ Yolu 5. Kilometresindeki kavşakta sürekli yaşanan ölümcül ve maddi hasarlı trafik kazalarına dikkat çekti.

Sait Bayram - Özel

TİGRİS HABER - Diyarbakır’ın Merkez Yolaltı Mahallesi eski Muhtarı Mehmet Nuri Bürta, Elazığ Yolu 5. Kilometresindeki kavşakta sürekli yaşanan ölümcül ve maddi hasarlı trafik kazalarına dikkat çekti. Bu bölgeye acilen bir düzenleme yapılmadığı takdirde, daha fazla feci kazaların yaşanması kaçınılmaz olacağını savundu.

Diyarbakır'ın Merkez Yenişehir ilçesi Yolaltı Mahallesi eski Muhtarı Mehmet Nuri Bürta, Elazığ Yolu’nun 5. Kilometresindeki kavşakta yaşanan trafik kazalarının sürekli arttığını ve bu durumun hem ölümcül kazalar hem de maddi hasarlara yol açtığını belirtti.

screenshot-4.pngKAVŞAK ÇIKMAZ SOKAK GİBİ YAPILDI!

Bürta, bu kavşağın çıkmaz sokak gibi yapıldığını, bu nedenle trafik akışının zorlaştırıldığını ve kazaların kaçınılmaz hale geldiğini ifade etti.

“MUHTARLIK DÖNEMİNDE DEFALARCA GÜNDEME GETİRDİM”

Muhtarlık görevinde bulunduğu dönemde bu sorunu defalarca gündeme getirdiğini söyleyen Bürta, Vali ve Büyükşehir ve ilçe belediye başkanlarının katılımıyla gerçekleştirilen toplantılarda, yaşanan sorunun yalnızca Yolaltı Mahallesi’ni değil, tüm Diyarbakır’ı ilgilendirdiğini vurguladığını söyledi.

HEM ARAÇ HEM DE YAYA KAZALARI YAŞANIYOR

Bürta, söz konusu kavşağın, hem araç hem de yaya kazalarının sıkça yaşandığı bir bölge olduğunu ifade ederek, “Bu bölge, yaya ve araç kazalarının çok yaşandığı, sıkıntılı bir alan haline geldi. Burada geçen araçlar genellikle aşırı hız yapıyor ve bu da kazaların meydana gelmesine neden oluyor” dedi.

screenshot-3.png

“YAYA GÜVENLİĞİ İÇİN KALDIRIMLARA BARİYER KONULSUN”

Yaya güvenliğinin sağlanması adına bölgedeki kaldırımlara bariyerler eklenmesi ve yaya geçidi oluşturulması gerektiğini belirten Bürta, kavşağın da acilen yeniden düzenlenmesini talep etti. Ayrıca, Yolaltı Mahallesi'ndeki okula gelen yüzlerce öğrencinin, mevcut yaya üst geçidine rağmen caddeyi kullandığını, bu durumun da risk oluşturduğunu ifade etti. Tapu Kadastro Bölge Müdürlüğü'ne günde binlerce vatandaşın gelip gittiğini belirten Bürta, bu yoğunluğun da kazalara davetiye çıkardığını söyledi.

YETKİLİLERDEN ACİL ÇÖZÜM BEKLİYORUZ”

Bürta, sosyal medya hesaplarından ve çeşitli platformlardan bu sorunla ilgili farkındalık yaratmaya çalıştığını, ancak şu ana kadar yeterli çözüm bulunamadığını vurgulayarak, yetkililerden acil çözüm talep etti. Bürta, “Bu bölgeye acilen bir düzenleme yapılmazsa, daha fazla feci kazanın yaşanması kaçınılmaz olacaktır” şeklinde konuştu.

screenshot-2-001.png

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.