Diyarbakır’da Kütüphaneler için Eşgüdüm toplantısı düzenlendi
![](https://www.tigrishaber.com/d/author/200_s.jpg)
Mehmet Sait BAYRAM’ın Özel Haberi
TİGRİS HABER - Diyarbakır’da bulunan tüm kütüphanelerin daha verimli çalışmasını sağlamak, mevcut sorunları tespit edip çözüm üretmek amacıyla önemli bir toplantı gerçekleştirildi. İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Sabahattin Genç başkanlığında, Prof. Dr. Fuat Sezgin İl Halk Kütüphanesi hizmet binasında düzenlenen “Kütüphaneler Eşgüdüm Toplantısı”nda, yerel ve bakanlık düzeyinde atılabilecek adımlar değerlendirildi.
SORUNLAR MASAYA YATIRILDI
Toplantıya il genelinde hizmet veren kütüphane yöneticileri ve çalışanları katıldı. Görüşmelerde, kütüphanelerin fiziki altyapı eksiklikleri, kitap ve dijital kaynak temini, okuma kültürünün yaygınlaştırılması, personel ihtiyacı ve kütüphanelerin daha aktif kullanılması konuları ele alındı.
TEKNOLOJİK ALT YAPININ GÜNCELLENMESİ GEREKİYOR
Katılımcılar, özellikle bazı kütüphanelerde bina bakım ve onarım ihtiyaçlarının arttığını, modern kütüphane hizmetleri için teknolojik altyapının güncellenmesi gerektiğini dile getirdi. Kütüphane çalışanları, öğrenci ve araştırmacıların taleplerini karşılayabilmek adına daha fazla kaynak sağlanması gerektiğini vurguladı.
KÜTÜPHANELER DİJİTAL ÇAĞA UYUM SAĞLAMALI
Toplantıda ele alınan konulardan biri de kütüphanelerin dijital hizmetlere entegrasyonu oldu. Online katalog sistemleri, e-kitap erişimi ve uzaktan araştırma olanaklarının geliştirilmesi gerektiği ifade edildi. Kütüphanelerin sadece kitap ödünç verilen yerler olmaktan çıkarılıp, öğrenci ve akademisyenlerin araştırmalarını destekleyen merkezler haline gelmesi gerektiği vurgulandı.
Diyarbakır İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Sabahattin Genç, toplantının verimli geçtiğini belirterek, "Diyarbakır’daki tüm kütüphanelerin hizmet kalitesini artırmak için ortak bir yol haritası oluşturuyoruz. Kütüphaneler sadece kitapların olduğu yerler değil, bilgiye erişim noktalarıdır. Sorunları yerinde tespit ederek çözüme kavuşturmak için çalışacağız. Yerelde çözülebilecek konuları hızla ele alacağız, Bakanlık düzeyinde çözüm gerektiren konular için de girişimlerde bulunacağız” dedi.
OKUMA KÜLTÜRÜNÜ YAYGINLAŞTIRMA ÇAĞRISI
Toplantının önemli başlıklarından biri de kitap okuma oranlarının artırılması oldu. Kütüphanelerin sadece öğrencilere değil, her yaş grubundan insana hitap etmesi gerektiği belirtildi. Okuma etkinlikleri, yazar söyleşileri ve kütüphane günleri gibi faaliyetlerin yaygınlaştırılması için çalışmalar yapılacağı ifade edildi.
Diyarbakır’daki kütüphanelerin mevcut durumu ve geleceğe yönelik projelerin ele alındığı toplantının çözüm odaklı geçtiği belirtildi. Ayrıca, belirlenen sorunların çözümü için işbirliği içinde çalışmaların devam edeceği vurgulandı.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.