VİDEO - Diyarbakır’da kaçak bina, kaçak elektrik iddiası!

VİDEO - Diyarbakır’da kaçak bina, kaçak elektrik iddiası!
Diyarbakır’ın merkez Yenişehir İlçesi’ne bağlı Şehitlik Mahallesi’nde 2 bloklu bir sitenin sakinleri, çevresindeki kaçak binalara kaçak elektrik bağlandığı iddiasıyla 3 gündür elektrik kesintisi yaşıyor.

Sait BAYRAM’ın Özel Haberi

TİGRİS HABER - Dicle Elektrik AŞ’nin kaçak yapılara müdahale yerine trafodaki şaltere müdahale etiğini ileri süren site sakinleri, adalet beklediklerini söyledi.

Diyarbakır’da yapılan kısıtlı girişimlere rağmen kaçak yapı furyasının devam ettiği Diyarbakır’ın kenar mahallelerinde zaman zaman mağduriyet yol açıyor.

kacak-elektriksiz-kaldilar-1.jpeg

Diyarbakır’ın merkez Yenişehir İlçesine bağlı Şehitlik Mahallesi 104. sokak Welat Tekay Sitesi sakinleri, yaklaşık 3 gündür, site çevresindeki kaçak yapılara çekildiği ileri sürülen kaçak elektrik nedeniyle karanlıkta yaşıyor. Aşırı yüklenmeden dolayı sürekli trafo şalterinin düşmesi nedeniyle mağduriyet yaşayan site sakinleri, Dicle Elektrik AŞ’ye yaptığı başvurular sonuçsuz kaldı.

kacak-elektriksiz-kaldilar-2.jpeg

Şehitlik Mahalle muhtarı Sadiye Sebat Korkutan’da mağduriyet yaşayan site sakinleri ile bir araya geldi.

“Dicle Elektrik sorunumuzla ilgilenmiyor”

10 katlı 2 bloklu Welat Tekay Site sakinleri, çevrede yapılan kaçak yapılardan çekilen kaçak elektrik kullanımından dolayı trafonun aşırı yükten dolayı şalterinin attığını belirterek, “3 gündür enerjimiz yok. Trafoda atan şalteri 10 dakikada bir gidip kaldırmak zorunda kalıyoruz. O sırada bir patlama olursa ne yapacağız. Böyle bir adalet var mı? Dicle Elektrik AŞ’yi defalarca aramamıza rağmen gelmiyor. Çevremizdeki tüm binaların elektriği var. İki binamızın elektrikleri yok. Bu adalet değil. Bu sistem nasıl çalışıyor. DEDAŞ bilgilerimizi alıyor ancak bir türlü gelmiyor. Bu gidişle trafoya patlatacağız. Başka çaremiz yok. 3 gündür Dicle elektrik ekiplerini bekliyoruz” diye konuştular.

kacak-elektriksiz-kaldilar-3.jpeg

DEDAŞ ayrımcılık yapıyor

Bir başka site sakini ise, DEDAŞ’ın hizmette ayrımcılık yaptığının altını çizerek, “Dicle Elektrik gariban insanlara sahip çıkmıyor. 3 gündür elektriklerimiz sık sık kesiliyor. Burası mahalle arası değil. Bir sitedir. İki binamızda 10 katlıdır. 10 katı yürüyerek kimse çıkamıyor. Şuan dinamolarımız yandı. Yazıktır, günahtır. Bu ülkede ne hak ne hukuk ne de adalet var. Kimse masum halkın yanında değil. Sistem adil değil. Yazıklar olsun, kınıyoruz” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum