VİDEO - Diyarbakır sıcağında araçlarda olmaması gerekenler

VİDEO - Diyarbakır sıcağında araçlarda olmaması gerekenler
Hava sıcaklığının mevsim normalleri üzerinde seyrettiği Diyarbakır’da araçlardaki tehlikeye dikkat. Araçta bırakılan, kolonya, parfüm, dezenfektan ve çakmaklar sıcaklığın etkisiyle patlayabilir.

Sait BAYRAM

TİGRİS HABER - Yaz sıcaklarının hâkim olduğu Diyarbakır’da, uzmanlar otomobillerdeki tehlikeye işaret ederek, uyarılarda bulundu. Uzmanlar, sürücülerin araçlarında parfüm, deodorant, alkol gibi ürünler bulundurulmamasına yönelik uyardı.

Uzmanlardan uyarı!

Hemen herkes aracında, kolonya, parfüm, deodorant, dezenfektan ve çakmak bulundurabilir. Uzmanlar bu konuda ciddi uyarılarda bulunuyor. Uzmanlar, sürücülerin araçlarında özellikle havalar ısındığında ve aşırı sıcaklarda kolonya, parfüm, dezenfektan bulundurmamaları yönünde uyarıda bulunarak, “Kavurucu sıcaklarda özellikle araçlardaki sıcaklık daha fazla artıyor.

aracinizda-olmamasi-gerekenler.jpeg

40-50 derece sıcaklıkta araç içerisindeki sıcaklık 70 dereceye kadar çıkabilir. Araç içerisinde muhafaza edilen ürünlerin tasarım dönemlerindeki doğrulama testleri, üretim hataları ve kalite kontrol hataları bilinmiyor. Bu tür ürünler 70-80 santigrat derecede patlayabilir. Yüksek sıcaklığa maruz kalan kolonya, parfüm, deodorant, dezenfektan ve çakmakların patlaması sonucunda araçta yangın çıkabilir ve yolculukları kâbusa dönüşebilir” diye konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.