VİDEO - Diyarbakır Sebze Halinde Kış hazırlıkları etkisiz kaldı

VİDEO - Diyarbakır Sebze Halinde Kış hazırlıkları etkisiz kaldı
Diyarbakır Sebze ve Meyve Halinde kış hazırlıkları çerçevesinde beklenen hareketlilik yaşanmadı. Fiyatlar düşük seviyelerde kalırken, üreticiler ve komisyoncular zor durumda.

Sait BAYRAM’ın Özel Haberi
TİGRİS HABER -
Diyarbakır’da kış hazırlıkları yapıldığı bu dönemde, sebze ve meyve piyasasında yaşanan durgunluk dikkat çekiyor. Sebze ve Meyve Komisyoncuları Başkanı Fırat Taş, özellikle kış hazırlıkları çerçevesinde beklenen hareketliliğin yaşanmadığını, fiyatların düşük kaldığını ve üreticilerin zor durumda olduğunu belirtti.

whatsapp-image-2024-09-15-at-10-18-24-1.jpeg

“SEBZE VE MEYVE FİYATLARINDA CİDDİ DÜŞÜŞ VAR”
Fırat Taş, sebze ve meyve fiyatlarında ciddi bir düşüş yaşandığını ifade ederek, domatesin kilogramının 5-6 TL, patlıcanın 6-7 TL ve biberlerin fiyatının ise 10 TL'den 5 TL'ye kadar düştüğünü söyledi. Taş, Bu durumun, üreticilerin maliyetlerini karşılamakta zorlanmasına ve büyük zararlar yaşamasına yol açtığını vurguladı.

whatsapp-image-2024-09-15-at-10-18-24.jpeg
ÜRETİCİLER PERİŞAN DURUMDA
Taş, Karacadağ Bölgesi’nde üretilen domates ve sebzelerin Adana ve diğer illere gönderilmemesi durumunda, bu ürünlerin çöpe gitme riski taşıdığını ve bu sebeple üreticilerin perişan durumda olduğunu belirtti. Taş, Üreticilerin, düşük fiyatlar nedeniyle zarar etmekle kalmayıp, aynı zamanda tarlalarını sürmek zorunda olduklarını ifade etti.

whatsapp-image-2024-09-15-at-10-18-25.jpeg

HAL’E GÜNLÜK 200 TON SEBZE VE MEYVE GİRİŞİ YAPILIYOR
Diyarbakır Sebze Halinde günlük olarak yaklaşık 200 bin ton sebze ve meyve giriş yaptığını söyleyen Taş, bu malların satılmaması durumunda çöpe atıldığını açıkladı. Hal ve semt pazarlarında yaşanan hareketliliğin geçmiş yıllara kıyasla oldukça düşük olduğunu ifade eden Taş, kış hazırlıkları için talebin azaldığını ve fiyatların sabit kaldığını söyledi.

whatsapp-image-2024-09-15-at-10-18-25-1.jpeg
“HAL FİYATLARI İLE MARK FİYATLARI ARASINDA UÇURUM VAR”
Marketlerle hal fiyatları arasındaki uçurumun büyük olduğuna dikkat çeken Taş, vatandaşların bu durumu görmesi gerektiğini söyledi. Taş, ayrıca, yeni hal esnafının da zararla kapatıp evlerinin yolunu tuttuğunu, yerli üreticinin hal esnafından daha kötü bir durumda olduğunu sözlerine ekledi.
PİYASA ZORLU BİR DÖNEMDEN GEÇİYOR
Sonuç olarak, kış hazırlıkları çerçevesinde beklenen talep ve hareketliliğin yaşanmaması, fiyatların düşük kalması ve üreticilerin yaşadığı sıkıntılar, Diyarbakır’ın sebze ve meyve piyasasında zorlu bir dönemin yaşandığını gösteriyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum