Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Fırat Anlı iş dünyası ile bir araya geldi:

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Fırat Anlı iş dünyası ile bir araya geldi:
Diyarbakır OSB’de “Kentimizi ve Markalarımızı Tanıyalım” çalışmaları kapsamında iş dünyası ile bir araya gelen Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Fırat Anlı, sorunları dinledi.

“Nüfus artınca sorunlar fazlalaşıyor”

 Anlı, sorunların artan nüfusla paralel geliştiğini belirterek, sorunların çözümü için çalışmalarında aralıksız devam ettiğini söyledi.

Remzi BUDANCİR

DİYARBAKIR Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Fırat Anlı, Diyarbakır Organize Sanayi Bölgesi’nde (OBS) “Kentimizi ve Markalarımızı Tanıyalım” çalışmaları kapsamında iş dünyası temsilcileri ile bir araya geldi. OSB Müdürlüğü konferans salonunda gerçekleşen toplantıya, OSB Yönetim Kurulu Başkan Vekili Abdülkadir Karavil ve DİSİAD Başkanı Burç Baysal yanı sıra Diyarbakır’da faaliyet yürüten iş adamları katıldı.

Karavil: OSB yolları yapılmalı

OSB Konferans salonunda gerçekleşen programda ilk konuşmayı OSB Yönetim Kurulu Başkan Vekili Abdülkadir Karavil yaptı. Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Fırat Anlı’ya ilgisinden dolayı teşekkür eden Karavil, OSB’de yaşanan sıkıntıları anlattı. Konuşmasında Diyarbakır’ın sanayisine dikkat çeken Karavil, gelişen sanayinin beraberinde sorunları da getirdiğini söyledi. Belediye Eş Başkanı Anlıya, OSB içindeki yolların asfaltlama talebini ileten Karavil, “Belediyenin imkanları kısıtlı olabileceğini biliyorum. Ancak yol sorununa çözüm bulunmasını istiyoruz. OSB içindeki yollar oldukça sorunlu. Bunun bir kısmı Karayolları bir kısmı da belediye yapabilir” dedi.f22222.jpg

“Karakol yapmakta, yolu kesmekte yanlıştır”

DİSİAD Başkanı Burç Baysal konuşmasında kentin siyasal yapısı, çözüm süreci ve iş dünyasının sorunlarına değindi. Diyarbakır olarak, yöneticiler konusunda şanslı olduklarını belirten Burç Baysal, çözüm süreci ve barışa vurgu yaptı. Bölgede gerginliğe neden olan karakol-kalekol yapımına değinen Baysal, “Barışa giden yolda karakol-kalekol yapmanın süreci provoke edeceğini defalarca anlattık. Öte yandan yol kesmenin de yanlış olduğunu söyledik” dedi. Sürecin sağlıklı ilerlemesi ve barışın kalıcı hale gelmesi için herkesin duyarlı olması gerektiğini kaydeden Baysal, barış sürecinin bölgeye ekonomik anlamda katkısı olacağını kaydetti.

“Diyarbakır büyüdükçe sorunları da artıyor”

Konferans salonunda iş dünyasının yerel yönetimden talepleri dinleyen ve dikkatli bir şekilde not alan Fırat Anlı ise, katılımcıları Kürtçe selamlayarak konuşmaya başladı. Geniş bir coğrafyaya sahip olan Diyarbakır’ın nüfusunun giderek arttığını belirten Fırat Anlı, gelişen nüfus yoğunluğunun beraberinde sorunları da getirdiğini söyledi. Sorunların çözümü ve daha kaliteli hizmet sunmak için bir dizi çalışmalar yaptıklarını hatırlatan Anlı, “Şu anda 5 yıl stratejimizi belirliyoruz. Belirlediğimiz stratejiyle kent ile ilgili çalışma yapacağız” dedi.

“Öncelikli sorunları çözelim”

Diyarbakır’ın birçok anlamda çözülmesi gereken sorun ile mücadele ettiğini belirten Anlı, kendilerine gelen talepler ile yakından ilgilendiklerini belirterek, şunları kaydetti: “Bu konuda gelen talepleri dikkate alıyoruz. Bazen yapılacaklar konusunda net bir söylemde bulunamıyoruz. İmkânlarımız yeterli gelmeyebilir. Vaat ettiklerimizi yapamayarak mahcup olmak istemediğimizden, ancak yapabileceklerimizi söyleyebiliyoruz. Onun için şu anda mevcut olan sorunlardan en önemli olandan başlamayı öneriyorum. Sorunlar içinde öncelik hangisiyse, onu belirleyin ve öncelikli olan sorundan başlayarak çözmeye çalışalım.”

Mermer fabrikasına ziyaret

Karşılıklı yapılan konuşmaların ardından Fırat Anlı, Organize Sanayi Bölgesinde faaliyet gösteren Beden Mermer Fabrikası ziyaret etti. Anlı’ya mermer fabrikasını gezdiren Beden Mermer Yönetim Kurulu Başkanı Beşir Yılmaz, faaliyetleri ile ilgili bilgiler verdi.

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.