Diyarbakır Bağlar Belediyesinden kadın ve genç girişimci kararı

Diyarbakır Bağlar Belediyesinden kadın ve genç girişimci kararı
Bağlar Belediyesi Meclisi, kadın girişimciler ve gençler için önemli bir adım atarak, çalışma yaşamında daha fazla yer alabilmeleri için iş yeri açma ruhsatı harcında yüzde 15 indirim kararı aldı.

TİGRİS HABER- Bağlar Belediyesi, halkın talepleri ve ihtiyaçları doğrultusunda çalışmalarını sürdürürken, kadınlar ve gençler için önemli adımlar atıyor. Toplumsal cinsiyet rolleri ve ekonomik koşullar nedeniyle çalışma yaşamından koparılan kadınlar ve gençlere yönelik önemli bir karar alındı. Eş Başkanlar Leyla Ayaz ve Siraç Çelik başkanlığında gerçekleşen Aralık Ayı Meclis Toplantısında, kadınların ve gençlerin çalışma yaşamına daha fazla katılabilmesi için ruhsatta indirim kararı alındı.

baglar-belediyesi-1.jpeg

5 Aralık’ta gerçekleşen toplantıda, “Ruhsat Ücretleri Tarifesi” gündeme alındı. Yapılan görüşmeler sonucunda, 18-29 yaş aralığında gençler ile kadın girişimciler için iş yeri açma ruhsatı harcında yüzde 15 indirim uygulanması oy birliği ile kabul edildi.

baglar-belediyesi-2.jpeg

Meclis kararında şu ifadelere yer verildi: “Ruhsat ve Denetim Müdürlüğünün 2025 yılı için 2024 yılı tarife cetvellerinde yer alan miktarlar 2024 yılı için belirlenen yeniden değerleme oranında artırılarak, (Genç 18-29 yaşa kadar) ve kadın girişimciler için iş yeri açma ruhsat harcında yüzde 15 indirim uygulanacaktır. (Haber Merkezi)

Kaynak:Haber Merkezi

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.