Diyarbakır amatör liginde minik sporcu sahada bayıldı

Diyarbakır amatör liginde minik sporcu sahada bayıldı
Diyarbakır U13 Amatör Liginde dün saat 16.00'da ve güneşte 40 derecelik bir sıcaklık altında oynanan maçın ikinci devresinde, minik bir sporcu baygınlık geçirdi.

TİGRİS HABER - Diyarbakır U13 Amatör Liginde dün saat 16.00'da ve 40 derece sıcaklık altında oynanan Bağcılar SFK ile Erganispor karşılaşmasında Bağcılar SFK 3-1lik skora kazandı. Maçın ikinci devresinde Bağcılar SFK takımının orta saha mevkiinde görev yapan 12 yaşında sporcusu Muhammed İbrahim Demir, maç esnasında baygınlık geçirdi. Baygınlık geçiren küçük Muhammed, hemen saha kenarına alınarak gerekli müdahalesi yapıldı.

minik-sporcular-bayginlik-gecirdi-1.jpeg

Bağcılar Sportif Faaliyetleri Kulüp Antrenörü Mehmet Nizam Zümrüt, maç sonrası yaptığı konuşmada, maçların bu saatte oynatılmasına tepki göstererek, "Bugün Saat 16.00'da Şehitlik Köşkler sahasında Erganisporla 40 derece sıcaklıkta oynadık. Her iki takımda oynayan, sporcular sıcaklık nedeniyle sahada adım atacak halleri kalmadı. 39 -40 derece sıcaklıkta oynatılan bu maçların, bu saatlerde oynatılmasını çok sağlık bulmuyoruz.

minik-sporcular-bayginlik-gecirdi-2.jpeg

Çünkü burada oynayan minik çocuklarımız, aşırı sıcaktan dolayı sahada duracak halleri kalmıyor. İlk devrede sporcularımız kendilerini çok zor attılar soyunma odasına, ikinci devre aşırı sıcaklıktan dolayı maça çıkmak istemeyen sporcularımız oldu. Maçı izlemeye gelen bazı velilerimiz, 'Artık bu saatlerde oynanacak olan karşılaşmalara çocuklarımızı göndermeyiz' diyorlar. Ve bu konuda çok da haklılar" dedi.

minik-sporcular-bayginlik-gecirdi-3.jpeg

Türkiye'deki bir çok ilde U13 kategorisindeki maçların tamamlandığını hatırlatan Zümrüt, "Amatör ligi U13 kategorisi, Türkiye'de hemen hemen her ilinde bitmiş durumdayken, Diyarbakır'da biz halen bu ligi bu sıcaklıkta oymak zorunda kalıyoruz. Anlamış değiliz, yazık günah değil mi bu çocuklarımıza? Allah korusun bu sıcaklarda, bu çocuklarımıza bir şey olursa, sorumlusu kim olacak? Burada sizin aracılığınızla seslenmek istiyorum; Bunun sorumlusu veya sorumluları kimlerse, bir gün kendileri gelip bu 40 derece sıcaklığın altına oynasınlar da görelim. Bakalım nasıl oynayabilecekleri mi? Artık buna bir çare bulmalarını istiyorum" şeklinde sitemde bulundu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum