Dicle Üniversitesi yeni döneme "Merhaba" dedi

Dicle Üniversitesi yeni döneme "Merhaba" dedi
Dicle Üniversitesi 2024-2025 Öğretim Dönemi Akademik Yılı Açılış Töreni, Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar ve Diyarbakır Valisi Murat Zorluoğlu ve Rektör Prof. Dr. Kamuran Eronat'ın katılımıyla gerçekleştirildi.

TİGRİS HABER- Dicle Üniversitesi, 2024-2025 Öğretim Dönemi Akademik Yılı Açılış Töreni, 15 Temmuz Kongre ve Kültür Merkezi'nde yapıldı. Törene YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, Diyarbakır Valisi Murat Zorluoğlu ve çok sayıda akademisyen katıldı.

Dicle Üniversitesi'nin 45 bin 250 öğrencisi var

Törenin açılışında konuşan Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kamuran Eronat, üniversitenin bilgi ve teknolojideki gelişimi takip ettiğini ve sanayi ile iş birlikleri kurarak bölgeye katkıda bulunduğunu belirtti. Eronat, üniversitenin 45 bin 250 öğrenci ve 6 bin 300 personeli ile önemli bir kurum olduğunu ifade etti. Öğrencilerin sosyal, kültürel ve sportif etkinliklere katılabileceğini de sözlerine ekledi.

Diyarbakır Valisi Zorluoğlu ise, üniversitelerin toplumu dönüştürme yeteneğine sahip olduğunu vurgulayarak, “Diyarbakır, Dicle Üniversitesi’ne ihtiyaç duymaktadır” dedi.

img-20241021-wa0012.jpg

Zorluoğlu: "Diyarbakır Dicle Üniversitesine ihtiyaç duymaktadır"

Vali Zorluoğlu, “Üniversitelerimizin öğrencilerin entelektüel gelişimlerine katkı sağlayan, yenilikçi inovatif yaklaşımlara teşvik eden yeni fikirlerin ve akımların doğmasına zemin hazırlayan aynı zamanda toplumu değiştiren ve dönüştüren fonksiyonları çok kıymetlidir. Bu bakımdan Diyarbakır şehri Dicle üniversitesine ihtiyaç duymaktadır” diyerek Rektör Prof. Dr. Kamuran Eronat’a yeni görevinde başarılar diledi.

Özvar: "Üniversitelerin güçlü yönlerini ön plana çıkartmalıyız"

YÖK Başkanı Özvar de, üniversitelerin güçlü yönlerini ön plana çıkaracak şekilde ihtisaslaşması gerektiğini ifade ederek, Dicle Üniversitesi’nin bölgesel kalkınma programlarına katılmasının önemini vurguladı. Özvar, “Yükseköğretim Kurulu olarak üniversitelerimizi; araştırma, proje, bilimsel çalışma, nitelikli akademik yayın, sürdürülebilirlik, sosyal sorumluluk ve diğer alanlarda kendilerini geliştirmelerinin yanında güçlü yönlerini öne çıkaracak şekilde ihtisaslaşması ve farklılaşması yönünde teşvik ediyor ve destekliyoruz” dedi.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.