CHP Heyeti Narin için Diyarbakır’da

CHP Heyeti Narin için Diyarbakır’da
 Özel Haber
Diyarbakır Barosu’nu ziyaret eden CHP Heyeti, Narin Güran soruşturmasının takipçisi olacaklarını belirtti.

Özel Haber/ Mümin Ağcakaya

TİGRİS HABER - Diyarbakır Barosu’nu ziyaret eden Cumhuriyet Halk Partisi Kadın Kolları Genel Başkanı Asu Kaya, Hukukçu Milletvekilleri ve Hukukçu Parti Meclisi Üyeleri, Narin Güran cinayeti ile ilgili baro başkanı Nahit Eren ile görüştüler.

Cumhuriyet Halk Partisi Kadın Kolları Genel Başkanı Asu Kaya, Hukukçu Milletvekilleri ve Hukukçu Parti Meclisi Üyeleri, Narin Güran cinayeti ile ilgili olarak Diyarbakır’a geldiler. Baro Başkanı Nahit Eren ile görüşen heyet düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

Nihat Eren soruşturmanın gizli olmasına dikkat çekti

Diyarbakır Barosu’nda yapılan görüşmede konuşan Baro Başkanı Nahit Eren, soruşturmanın gizliliğine riayet edilmesinin altını çizdi. Eren, “Narin toplumun vicdanında büyük bir yaradır. Toplumun adalet beklentisi var. Toplum Narin’i unutmayacak. Devletin kadın ve çocuk alanındaki eksikliklerine hep işaret ettik. Önemli olan bu aşamada faillerin yargı önüne çıkarılmasıdır.”

chp-heyeti-diyarbakirda.jpeg

CHP Kadın Kolları Başkanı Asu Kaya; Narini bir çuval içine sığdırdılar ama insanların vicdanı o çuvala sığmayacak’ dedi.

Asu Kaya; “Umutlarımız boşa çıktı. Narin’in küçücük bedeni bir çuval içinde bulundu. Narin’i bir çuval içine sığdırdılar ama ülkedeki insanların vicdanını o çuvala sığdıramayacak. Sorumlular cinsiyetçi, gerici yaşam tarzını topluma dayatanlardır. İstanbul Sözleşmesi’ni hedef alan bu karanlık zihniyetten güç almaktadır. Bir başka Narin daha bu sonu yaşamasın, bu toplum böyle bir faciayla bir daha karşılaşmasın diye davanın takipçisi olacağız.”

Av. Süleyman Bülbül; ‘Kayıp Çocuklar Nerede, TUİK Neden Bilgi Vermiyor’

Av. Süleyman Bülbül ise Genel Başkan Özgür Özel tarafından 4 kişilik bir heyet olarak görevlendirildiklerini söyledi.

Bülbül, soruşturmanın gizliliğine değinirken, kamuoyunun da bilgilendirilmesi gerektiğine vurgu yaptı. TÜİK’in 2016 yılında kayıp çocuklarla ilgili veri paylaşmadığına dikkat çeken Bülbül, “Kayıp çocuklarla ilgili veri yoksa nasıl bir politika oluşturacaksınız. 2008-2016 arasında ülkemizde kaybolan çocuk sayısı 104 bin 531. 232 bin 739 çocuk resmi verilere göre suç mağduru olmuş. Çocuklar savunmasız, çocuklar korunmuyor” dedi.

nn

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum