BİLİM KURAN'IN TEFSİRİDİR

BİLİM KURAN'IN TEFSİRİDİR
BİLİM KURAN'IN TEFSİRİDİR


"O, biri diğeriyle 'tam bir uyum' içinde yedi gök yaratmış olandır. Rahman'ın yaratmasında hiç bir 'çelişki ve uygunsuzluk' göremezsin. İşte gözü(nü) çevirip-gezdir; herhangi bir çatlaklık (bozukluk ve çarpıklık) görüyor musun? Sonra gözünü iki kere daha çevirip-gezdir; o göz umudunu kesmiş bir halde bitkin olarak sana dönecektir."
(Mülk Suresi, 3-4)
Evrendeki milyarlarca yıldız , galaksi ve gök cismi kusursuz bir uyum içinde kendileri için tesbit edilmiş yörüngelerinde hareket ederler. Yıldızlar, gezegenler ve uydular hem kendi etraflarında, hem de bağlı oldukları sistemlerle beraber dönerler. Öyle ki , bazen içinde 200 -300 milyar yıldız bulunan galaksiler bile birbirlerinin içinden geçip giderler. Bu geçişte her hangi bir uyumsuzluk ve de evrendeki büyük düzeni bozacak herhangi bir çarpışma olmaz.
Dünya ölçüleriyle karşılaştırıldığında , Evrende ki hız kavramı akıllara durgunluk verecek boyutlardadır. Milyarlarca, trilyonlarca ton ağırlığındaki yıldızlar, gezegenler ve sayısal değerleri ancak matematikçilerin anlayabileceği büyüklükteki galaksiler ve galaksi kümeleri uzay içinde korkunç bir süratle hareket ederler.
Mesela , dünya saatte 1670 km. hızla kendi ekseni etrafında dönmektedir. Bugün en hızlı merminin bile saatte ortalama 1.800 km.lik bir sürate sahip olduğu düşünülürse dünyanın devasal boyutlarına rağmen süratinin ne denli büyük olduğu anlaşılır.
Dünyanın güneş etrafındaki hızı ise merminin yaklaşık 60 katıdır: saatte 108.000 km. ( Böylesine büyük bir hızla yol alabilen bir vasıta yapılabilseydi eğer , dünyanın çevresini 22 dakikada dolaşacaktı .)
Verilen bu rakamlar yalnızca dünya içindir. Güneş sistemi ise daha da ilginçtir. Bu sistemin hızı mantık sınırlarını zorlayacak derecededir. Evrende sistemler büyüdükçe sürat artar. İşte güneş sisteminin galaksi merkezi etrafındaki dönüş sürati : Saatte tam 720.000 km., 200 milyar yıldızı bünyesinde bulunduran "Samanyolu Galaksisi" nin uzay içindeki hızı ise saatte 950.000 km. dir.
Bu başdöndürücü sürat , aslında dünya üzerindeki yaşamımızın pamuk ipliğine bağlı olduğunu gösterir. Böylesine karmaşık ve hızlı bir sistem içinde dev kazaların oluşması normalde fazlasıyla mümkündür. Ancak , ayette dendiği gibi, tüm bu sistem içinde hiç bir 'çelişki ve uygunsuzluk' yoktur. Çünkü evren de, her şey gibi , "başıboş"değildir ve Allah'ın koyduğu dengeye göre işlemektedir.
Kuran'ı Kerim'in , En'am süresinin 59. ayeti der ki : " Onun bilgisi olmaksızın bir yaprak dahi düşmez " . Bu ayet , ALLAH'ın yarattığı hiç bir şeyi başıboş bırakmadığını net bir şekilde söyler . Kelimelerin kıyameti adlı romanın gizemli karakteri Robin bu gerçeğin farkındaydı ve de kadim dostu Henry'ye şunları söylemişti :
" Onun bilgisi olmaksızın bir yaprak dahi düşmez " Henry.
Böylesi bir organizasyon başıboş bırakılır mı ?
Sen bakma başı boşlara !
" Başı boş " olanların boş boş konuşması bile değildi , boşuna .

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.