Yeni ders kitaplarında Andımız’a sansür!

Yeni ders kitaplarında Andımız’a sansür!
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanan ders kitapları yayımlandı. 1. sınıf, 5. sınıf ve 9. sınıf ile okul öncesi için yayımlanan ders kitaplarında dikkat çeken detaylar yer aldı.

TİGRİS HABER - BirGün'den Mustafa Kömüş'ün aktardığına göre, Hayat Bilgisi dersinin 1’inci sınıf 2’nci kitabının girişinde ‘Andımız’ metnine yer verilirken metnin son cümlesi olan “Ne Mutlu Türk’üm diyene” ifadesi kaldırıldı. Andımız, “Varlığım Türk varlığına armağan olsun" cümlesiyle bitti.

2013 yılında kaldırılmıştı

1933 ile 2013 yılları arasında her sabah öğrencilere okutulan Andımız, 8 Ekim 2013 tarihinde yapılan yönetmelik değişikliğiyle kaldırıldı. Türk Eğitim-Sen, Andımız’a ilişkin yürürlükten kaldırma kararının iptali istemiyle Danıştay’a dava açtı. Söz konusu davada ilk karar 2018 yılında çıkarken düzenlemenin iptal edilmesine karar verildi. Milli Eğitim Bakanlığı’nın karara yaptığı itirazın ardından 2021 yılında Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu tarafından karara bağlandı ve andın okutulması yönündeki karar iptal edildi.

Ders kitaplarının içinde en çok dikkat çeken ise 9’uncu sınıf Din Kültürü kitabı oldu. Kitapta öğrencilere tesettür giymeleri öğütlenirken kitapta, “Kadın ve erkeklerin dinen örtülmesi gereken yerlerini örtmeleri anlamına gelen tesettür; bedenle birlikte kalbi de aklı da her türlü kötülüğe ve harama karşı korumaktır. Temiz, sade ve bedenin mahrem yerlerini örten kıyafetlerin giyilmesi İslam’ın giyim ve kuşamla ilgili ilkelerindendir. Bu sebeple tesettüre uygun davranmak da ibadettir. Beden, Yüce Allah’ın insanlara verdiği bir emanettir. İnanan her erkek ve kadın, bu emanete sahip çıkmakla yükümlüdür. Allah’ın belirlediği ölçüler çerçevesinde örtünmek dinî bir vecibedir.” ifadeleri kaydedildi.

Kaynak:Haber Merkezi

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum