VİDEO - Tanrıkulu, fuar açılışına gelmeyen valiyi kınadı; ‘Tavır yapıyor’

VİDEO - Tanrıkulu, fuar açılışına gelmeyen valiyi kınadı;  ‘Tavır yapıyor’
Cumhuriyet Halk Partisi Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Mezopotamya Fuarcılık işbirliğinde 2. Mezopotamya Turizm ve Gastronomi Fuarı'nın açılışında yaptığı konuşmada, fuar açılışına gelmeyen, Diyarbakır Valisi'ni kınadığını söyledi.

Naci Sapan

TİGRİS HABER - Tanrıkulu, seçilmiş belediye başkanlarının da ilk kez salonda bir arada görmekten duyduğu mutluluğu dile getirdi.

sezgin-tanrikulu-fuar-konusmasi.jpeg

Mezopotamya Fuarcılık işbirliğinde 2. Mezopotamya Turizm ve Gastronomi Fuarı'nın açılışında konuşan Cumhuriyet Halk Partisi Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, bölgedeki çeşitli illerden gelen DEM Partili belediye başkanlarını bir arada görmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. CHP'li Tanrıkulu, fuarda olması gereken, ancak açılışa katılmayan Diyarbakır Valisi Ali İhsan Su'yu kınadığını söyledi.

"Turizmin ortamı barış ortamıdır"

Cumhuriyet Halk Partisi Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Mezopotamya Fuarcılık işbirliğinde 2. Mezopotamya Turizm ve Gastronomi Fuarı'nın açılışında yaptığı konuşmada, Diyarbakır'ın Mezopotamya'nın kadım şehri olduğunu savunarak, "Bu kadim topraklar, kadim tarihe beşiklik etmiş bu topraklar, bu coğrafya, birçok savaş gördü, halen de görüyor ve birçok çatışmalar halen sürüyor. Ve bu topraklar, Mezopotamya’nın kadim kültürü, kadim kavimlerin beşiği olarak, barış içerisinde yıllarca yaşamış. Ve turizmin ortamı barış ortamıdır. Barışın olmadığı yerde turizm gelişmiş. Bizlere düşen görev en başta bu topraklara kalıcı barışı nasıl inşa edeceğimizi tartışmak ve konuşmak ve bunun için ısrar etmek gerek" dedi.

fuar-basladi2-1-001.jpeg

"Seçilmiş başkanlar ilk kez bir arada"

Barışın bölgede kalıcı hale gelmesi için ısrarcı davranmak gerektiğine dikkat çeken Tanrıkulu, "Gerçekten bu toprakları savaştan, çatışmadan, şiddetten uzak hale getirebilirsek, halklarımızın barış içerisinde yaşayacağı bir coğrafyaya dönüştürürsek, bu barış potansiyeli sadece bölgeye değil, bütün Türkiye'ye, bütün bu coğrafyaya, halkımızın yaşadığı her şeye yeter. Bu potansiyel var. Beni bugün için sevindiren başka ortam daha var. Barışa giden yolda, ya da işte çatışmaların sonlanmasına giden yolda, uzun yıllardan sonra seçilmiş belediye başkanlarımızın ilk defa bu salonda bir arada olmaları ve bizlerin de onlara hitap edebilmesi, benim açımdan mutluluk veren bir olaydır. Bunu sürdürmek için çaba içerisinde olmalıyız" şeklinde konuştu.

"Bir kez daha kınıyorum"

Fuarın açılışına katılmayan Diyarbakır Valisi Ali İhsan Su'yu, isim vermeden kınadığını anlatan CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, konuşmasının son bölümünde şunları söyledi:

fuar-basladi3-1.jpeg

"Bir üzüntümü de paylaşmak istiyordum. Sonuçta Diyarbakır, Mezopotamya’nın en kadim şehri ve burada olması gereken şehrin valisi var. Merkezi idareden, insanlar da var. Burada olması gerekenler var. Başka bir kent yoktur ki Diyarbakır gibi, bölge kentleri gibi, yerel yöntemleriyle konuşmayan, sivil toplumunu dışlayan, bir merkezi idarenin veya merkezi idarenin yerel unsurları kaymakamlar, valiler olmasın. Bunu bir kez daha kınıyorum. Yani valinin gelebilme şansı yoksa, onun yerine onu temsil edebilecek yardımcıları ya da gönderebilecekleri temsilcileri olabilirdi. Bunu bir tavır olarak sürdürdüklerini, siyaseten biliyorum. Biz burada bulunan dinamikler; sivil dinamikler, siyasetçiler, bu ilin siyaset kurumu temsilcileri, sonuçta bu ortamı kalıcı hale getirmek, barışı yerelden inşa etmek için üzerimize düşeni yapacağız ve ısrarcı olacağız. Bu fuarda emeği geçen tüm bileşenlere teşekkür ediyorum. Bu kentin seçilmiş milletvekili olarak da, bu fuarın kalıcı hale gelmesi, bölge kentlerimizde dolaşması için üzerimize düşen veya ait olduğum siyasi partinin diğer belediyeleriyle işbirliğinin sağlanması konusunda üzerimize düşeni yapmaya hazır olduğumuzu belirtiyorum ve herkese teşekkür ediyorum."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum