VİDEO - Patlamada ölümden döndü, Türkiye Para Karate Şampiyonası'nda 3'üncü oldu

VİDEO - Patlamada ölümden döndü, Türkiye Para Karate Şampiyonası'nda 3'üncü oldu
Diyarbakır'da 2 yıl önce meydana gelen patlamada, sağ kolunu ve sol ayağının bir bölümünü kaybeden 19 yaşındaki Muharrem Kavala, bitmez azmiyle büyük başarılara imza atıyor.

Özel Haber Şehmus Kızılaslan

TİGRİS HABER - Diyarbakır'da 2 yıl önce 3'üncü sanayide çalıştığı torna dükkânında sanayi tüpünün patlaması sonucu, sağ kolunu ve sol ayağının bir bölümünü kaybeden 19 yaşındaki Muharrem Kavala, tükenmez azmiyle büyük başarılara imza atıyor. Türkiye Para Karate Şampiyonası'nda 3'üncü olan Kavala, yüzmede de Diyarbakır birincisi oldu. Kavala, patlama sonrası yaşadığı trajedi sonucu büyük bir bunalım yaşadığını ancak, tanıştığı Karate ve Yüzme Antrenörü Mehmet Yazar'ın hayatını değiştirdiğini söyledi.

azmin-zaferi-1.jpg

Urfa yolu üzerindeki 3'üncü sanayide bir tornacıda çalışarak aile bütçesine katkı sağlayan Muharrem Kavala (19), 2 yıl önce sanayi tüpünün patlaması sonucu hayata küstü. Sağ kolunu omuzundan, sol ayağını isi ayak bileğinden kaybeden Kavala, yaşadığı bunalım sonucu hayata adeta küstü. Umudunu yitirdiği anda tanıştığı Karate ve Yüzme Antrenörü Mehmet Yazar'ın hayatını değiştirdiğini söyledi.

azmin-zaferi-2.jpg

"Yaşamaktan nefret etmeye başlamıştım"

Tigris Haber'e özel açıklamalarda bulunan Kavala, patlama anı ve sonrası yaşadıklarını detaylarıyla anlattı. 1.5 ay tedavi sonucu sağ kolu ve sol ayağının olmadığını görmesi, kendisini çok üzdüğünü anlatan Kavala, "Hayattan ve yaşamaktan nefret etmeye başlamıştım. Psikolojim çok bozulmuştu. Hiç kimseyi görmek ve konuşmak istemiyordum. Canım kadar sevdiklerim ve değerli arkadaşlarım, sürekli olarak yanıma geliyorlardı. Benim bu halimden dolayı çok üzüldüklerinin farkındaydım. Ama ben bu durumu atlatacağım diye kendi kendime söz verdim. Bir gün arkadaşımın yanına oturmaya gittiğimde, aynı sitede oturduğumuz Mehmet Yazar hoca ile tanıştım. Daha sonraki bir gün de konuşma imkanım oldu. Bana neler yaptığımı ve neyle uğraştığımı sordu. Ben hiç bir şey yapmadığımı söyledim. Sporla ilgimi sordu. Ben de olmadığını anlattım. 'O zaman yüzmeden başlayalım daha sonra da karate ile devam ederiz' demesi beni çok heyecanlandırdı. Yüzme ve karateye böylece başladım" dedi.

azmin-zaferi-3.jpg

Yeni protezlere ihtiyacı var

Antrenör Mehmet Yazar aracılığıyla Diyarbakır Yurdumspor Kulübü'nün lisanslı sporcusu olduğunu anlatan Kavala, "Ben yüzmeyi hiç bilmediğim halde, hem yüzmeyi hem de karate sporunu bana öğretti ve sevdirdi. Gecen haftalarda Türkiye Para Karate Şampiyonasında Türkiye 3'üncüsü olarak bronz madalya aldım ve çok mutlu oldum. Yüzmede ise Diyarbakır'da yapılan iller arası turnuvada altın madalya kazandım. Şu anda moralim ve psikolojim de çok iyi durumda. Benim için artık bir hedef var; Hem karate, hem de yüzmede Türkiye şampiyonu olmak ve Para Karate Milli takımlarına girmek. Bunun için de haftada 4 gün 2'şer saat durmadan çalışmalara devam ediyoruz. Kol ve ayağım için yeni proteze ihtiyacım var. Hem sağ kolum hem de sol ayağımdaki protezlerim genişledi. Bu yüzden yeni protezlere ihtiyacım var" şeklinde konuştu.

azmin-zaferi-4.jpg

"Hayata küsmüştü, şimdi şampiyonluk istiyor"

Diyarbakır Türkiye Karate Milli Takım ve Yüzme Antrenörü Mehmet Yazar da, patlama sonrası tanıştığı Muharrem Kavala'nın çok yetenekli olduğunu belirterek, "İlk görüşmede hayata küsmüş bir genç vardı karşımda. Ama şimdi hem Para Karate hem de yüzmede Türkiye şampiyonu olmak isteyen bir sporcu var. Hayata küsmüş ve psikolojisi bozulmuş halde tanıştık Muharremle yüzmede haftada 4 gün karate ve yüzmede 3 gün çalışmalara devam ediyoruz. Muharremle hedefimiz Türkiye para karate branşında şampiyon olmak. Onun için de durmadan çalışmaya çalışıyoruz Ancak bunu başarmak için imkanlarımız çok kısıtlı maalesef. Diyarbakır'da sadece 3 kapalı havuz var. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünün ve Kayapınar Belediyesine ait bu eğitim havuzları yetersiz. Bu kısıtlı çalışma imkânıyla hedefimize ulaşmak için mücadele etmeye gayret ediyoruz. Geçen haftalarda Ankara'da yapılan Türkiye Para Karate Şampiyonasında Kata dalında ilk kez mücadele etmesine rağmen K-30 branşında Türkiye 3'üncüsü olarak büyük başarı elde etti. Bundan sonrası hedefimiz Türkiye Şampiyonu olmak ve milli takım adına Avrupa'da mücadele etmek için çalışmalarımıza sürdüreceğiz" ifadelerini kullandı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.