VİDEO - METAMORFOZ RESİMLER

VİDEO - METAMORFOZ RESİMLER
 Özel Haber
Dicle Üniversitesi Güzel Sanatlar Eğitim Bölümü Resim Öğretmenliği lisans 2. Sınıfından 33 öğrencinin resimlerinden oluşan ‘Metamorfoz’ sergisi DİTAV Kültür ve Sanat Evi’nde sergileniyor.

Özel Haber/ Mümin Ağcakaya

TİGRİS HABER - Dicle Üniversitesi Güzel Sanatlar Eğitim Bölümü Resim Öğretmenliği lisans 2. Sınıftan 33 öğrenci yılsonu çalışmalarını ‘Metamorfoz’

me-1.jpeg

33 öğrencinin resimlerinden oluşan ‘Metamorfoz’ sergisi DİTAV Kültür ve Sanat Evi’nde sergileniyor. Franz Kafka’nın Dönüşüm kitabını referans alarak günümüz dünyasına kareler olarak yansıttıkları tualleri sergiyi ziyarete gelenlerin beğeni ve ilgisini çekiyor.

metaformoz-resim-sergisi-2.jpeg

Öğrencilerinin çalışmalarında neyi ifade etmek istediklerini, nasıl bir mesaj vermek istediklerini; Dr. Öğr. Üyesi Berivan EKİNCİ;

me-2.jpeg

“Metamorfoz sergisi, Franz Kafka’nın Dönüşüm kitabını referans alınarak günümüz dünyasının bir göstergeye bir tasarıma dönüşen mimarinin, yapay zekânın, syborg canlı ve mekanik olanın birlikteli, gen mühendislikleri ve sanal dünyanın bireyin dönüşümünün teması olarak orta çıktı. Canlı ve nesnel olanın metamorfozuna yönelik üretimler günümüz dünyasının seyrini belirleyen insanın gittikçe doğadan ve imgesinden kopup yabancılaşan makineleşen ve elektronik hayaller kuran farklı bir kurmacanın farklı metamorfozlarını sergilediler.” diye yaptığı açıklamasında; tarihsel bir mekânda resimlerin sergilenmesinin izleyicide derin izler bıraktığını. Sanat ve mekân birbirini beslemesinin eserleri izleyicileri sınırların dışına çıkmaya zorladığını anlattı.

metaformoz-resim-sergisi-7.jpeg

Metamorfoz sergisini gezmek isteyen sanatseverler 7 Haziran’a kadar DİTAV Kültür ve Sanat Evinde sergilenecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.