VİDEO - Hz. Süleyman Türbesinde inanç yoğunluğu

Diyarbakır'ın kültür ve inanç merkezlerinden biri olan Hz. Süleyman Türbesi'ne ilgi, gün geçtikçe daha da artıyor. Son günlerde Diyarbakır'da oluşan turist hareketliliği türbe içinde ve dışında yoğunluğa yol açıyor.

Haber: Sait BAYRAM - Kamera: Mevlüt BAĞIRMAZ

TİGRİS HABER - Son günlerde yerli ve yabancı turistlerin uğrak merkezi haline gelen Diyarbakır'da, türbe ve kutsal mekânlardaki yoğunluk dikkat çekiyor. İnanç turizmiyle ilgili birçok merkeze sahip Diyarbakır'da yerli turistler özellikle Hz. Süleyman Türbesi'ne akın ediyor.

hazreti-suuleyman-yogunluk-1.jpg

Diyarbakır'ı ziyaret eden yerli ve yabancı turistlerin uğrak yeri olan Hz. Süleyman Cami ve Türbesi, ziyaretçi akınına uğradı. Türbe içinde ve çevresinde yoğunluğun yaşandığı gözlenirken, ziyaretçiler dua ederek, kendi ve sevdikleriyle ilgili dileklerde bulunuyor.

hazreti-suuleyman-yogunluk-3.jpg

Vatandaşlar, bu türbenin maneviyatından büyük bir haz aldıklarını ifade ederek, "Ziyaret ettiğimiz türbede Diyarbakır'ın fethinde vefat eden Sahabe-i kiramların ruhlarına fatiha okuyor, dua ediyoruz. Zaman zaman Kur'an-ı Kerim'den ayetler okuyarak, niyazlarda bulunuyoruz. Buranın manevi olarak güzel bir havası var. Herkesin gelip görmesini istediğimiz bir mekân burası. Biz de burayı çok merak ediyorduk. Gelip gördük, gerçekten anlatılanlar kadar varmış" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.