VİDEO - Hamur işindeki lezzetin sırrını, Tigris Haber'e anlattı

VİDEO - Hamur işindeki lezzetin sırrını, Tigris Haber'e anlattı
Hamur işlerinde yakaladığı lezzetin sırrının Ermeni ustalara kadar uzandığını anlatan pastane ustası Muhammed Ekici, bu sırrını Tigris Haber'e anlattı.

Mümin Ağcakaya - Özel

TİGRİS HABER - Diyarbakır'da yaptığı pasta ve börek çeşitleri ve bunlara kattığı lezzetleri anlatan hamur ustası Muhammed Ekici, bunun sırrını çıraklığını yaptığı Ermeni ustasından öğrendiğini söyledi. Ekici, öğrendiği lezzetin sırlarını, okuyucular için Tigris Haber'e anlattı.

Hamur işleri ustası Muhammed Ekici pasta, kek, kurabiye, börek alanında 15 yıldır kesintisiz çalışan, bu işlere tutku haline getirdiğini söyledi. Daha ortaokula gittiği zamanlarda başlıyor bu işe merak sardığını anlatan Ekici, "İlkokul 7. sınıfta okuldan ayrılarak amcamın yanında çırak olarak işe başladım ve ilk olarak hamur işlerini öğrenmeye başladım. Hamuru öğrendikten sonra uzun zaman geçti aradan tabi ve ben amcamın yanından ayrılarak başka şehirlerde çalışmaya başladım" dedi.

hamur-isi-tigris.jpeg

Bunun dışında hiç bir mesleğin ilgisini çekmediğini anlatan Ekici, "Başka bir meslek de ilgisini çekmiyor. Batı illerinde daha iyi koşullarda çalıştım. Ama bu mesleği doğup büyüdüğüm topraklarda devam ettirmek istiyordum, içimde uhde olarak kalmıştı. Bana büyük iş pastanelerde iş teklifleri geldi ama ben kabul etmeyerek, Diyarbakır'a geldim. Diyarbakır'a gelerek kendi iş yerimi kurmayı hep hayal ettim. Mardinkapı'da kendime bir iş yeri açtım. Ve burada pasta, börek, simit, kurabiye çeşitlerini yapmaya başladım. Açtığım iş yeri, kısa sürede büyük ilgi gördü" diye konuştu.

hamur-isi-tigris-001.jpeg

Yaptığı ürünlerin Diyarbakır halkı tarafından büyük ilgi görmesinin sebebini aktaran Ekici, şunları söyledi:

"Aslında bu işin sırrı hamurundadır. Ve ben bu hamuru yoğurmayı amcamın yanında çırak olarak çalışırken öğrendim. Amcam da çırak olarak yanında çalıştığı bir Ermeni hamur ustasından öğrendiğini anlatmıştı. Tabi hamuru yoğurmak tek başına lezzet katmaz. Bunun içinde emek var, tecrübe ve yetenek var, sevgi var. Tabi hamura katılan başka da şeyler var ama bu da bizim sırrımız artık. Bu bize farkındalık yaratıyor. El lezzeti de var tabiki. Hamuru işleme biçimlerine kadar varan birçok detay var."

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum