VİDEO - Diyarbakır'ın futbolcu fabrikası

VİDEO - Diyarbakır'ın futbolcu fabrikası
Diyarbakır DSİ 10. Bölge Müdürlüğü, Diyarbakır başta olmak üzere bölge ve ülke sporuna futbolcu ordusu hazırlıyor. DSİspor Teknik Sorumlusu Ahmet Tanış yönetiminde, 1500 çocuk ve genç, futbolcu olmak için kendini geliştirmeye çalışıyor.


Mehmet Türk

TİGRİS HABER - Diyarbakır'da faaliyet yürüten DSİ 10. Bölge Müdürlüğü, bölgede sadece baraj yapmak ve sulama kanallarını açarak tarıma destek vermekle kalmıyor. DSİ Bölge Müdürlüğü'ndeki spor tesisleriyle de Diyarbakır'da her yıl binlerce çocuğa da spor yapma imkanı sağlıyor. DSİspor Teknik Sorumlusu Ahmet Tanış, 13 yıldan beri burada hizmet verdiklerini belirterek, bugüne kadar yetiştirdikleri futbolcular arasından 25'in üzerindeki yetenekli sporcuyu, profesyonel ve amatör liglerde mücadele eden takımlara gönderdiğini söyledi.

whatsapp-image-2024-07-20-at-15-37-01-001.jpeg

Ülke futboluna hizmet

Devlet Su İşleri (DSİ) 10. Bölge Müdürlüğü DSİspor’da yetişen 6-21 yaş aralığındaki çocuklar, büyük takımların altyapısında oynamak için her gün DSİ spor tesislerine gelerek, burada Teknik Sorumlu Ahmet Tanış nezaretinde, profesyonel destek alarak yeteneklerini geliştirmeye çalışıyor. Bugüne kadar DSİ spor sahalarında yetişen bir çok futbolcu, Fenerbahçe başta olmak üzere Trabzonspor, Alanyaspor, Gençlerbirliği gibi birçok takımın altyapısında Diyarbakır’ı temsil etmeye devam ediyor. DSİspor Teknik Sorumlusu Ahmet Danış, Türk futboluna yetenekli futbolcu kazandırmayı hedeflediklerini söyledi.

whatsapp-image-2024-07-20-at-15-36-58.jpeg

Diyarbakır’ın futbolcu fabrikası

13 yıllık görevinde kimseden yetiştirme tazminatı almadığını ve ücretsiz bir şekilde yetişen futbolcuların transferlerinin yapıldığını Tanış, "13 yıldır Diyarbakır DSİspor’da yetenekli çocukları Türk futboluna kazandırmaya çalışıyoruz. Bizim ücretsiz futbol okulu kurslarımız var. Diyarbakır’daki bütün çocuklarımıza kapımız açık. Şu an DSİspor'da 350 lisanslı futbolcumuz var, 600'e yakın da futbol okulundan gelen sporcularımız var. Onlara ücretsiz kurs veriyoruz. Haftasonu Cumartesi ve Pazar günleri sabah 07.00'da kurslarımız başlıyor 11.00'da bitiyor. Hafta sonları küçük yaş gurupları olduğu için lisanslı futbolcular da öğleden sonra saat 16.00'da başlıyor 19.00'a kadar. Şu an seçmeler yapıyoruz. Şu an yani kulübümüzün lisanslı futbolcuları dışında bu tesislerden faydalanan bin 500 sporcu var, onlara spor yapma imkanı sunuyoruz. Bu işlem, yılın 12 ayı devam ediyor" dedi.

whatsapp-image-2024-07-20-at-15-37-14-001.jpeg

Kurumsal çaba

Bu hizmeti verirken tek başına olmadığını ifade eden Tanış, "DSİ 10. Bölge Müdürü Muharrem Çağlancı'nın spora özellikle de futbola yönelik büyük destek ve çabası var. Kulüp Başkanımız Mehmet Derviş Yıldız, İkinci Başkanımız Muhittin Durmaz ve Genel Kaptan Osman Öz'ün çok büyük destekleri ve yönlendirmeleri var. Yani bu hizmeti biz tek başımıza veremiyoruz. Bizim kulüp yöneticilerimizin çabası ile oluşan bu spor ortamında teknik sorumlu olarak ben varım ama benimle birlikte çalışan, kendi konularında uzman 8 hoca daha var. Onlarla çocukları ve gençleri spora özendiriyor ve gelişmelerine katkı sunuyoruz. Tabi tek amacımız Diyarbakır, bölgemiz ve ülkemize yetenekli futbolcu kazandırmak" diye konuştu.

Fenerbahçe scud ekibi geliyor

DSİspor'un aynı zamanda Fenerbahçe'nin pilot takımı olduğunu hatırlatan tecrübeli hoca Ahmet Tanış, "Diyarbakır spor camiasında geçen 40 yıllık bir emeğimiz var. Artık geldiğimiz noktada kendimizi futbolcu yetiştirmeye ve yetenekli futbolcuları keşfetmeye adadık. Bunun dışında, Fenerbahçe'nin pilot kulübüyüz. Ben de Fenerbahçe'nin Güneydoğu sorumlusuyum. Diyarbakır ve bölgede gördüğümüz yetenekli futbolcuları Fenerbahçe altyapısına gönderiyoruz. Geçen yıl bir futbolcuyu Fenerbahçe altyapısına verdik. Şimdi bir tane daha vereceğiz. Ağustos ayı içerisinde Fenerbahçenin scut ekibi Diyarbakır'a gelecek. Hem bizim, hem de Diyarbakır'daki yetenekli çocukları, buraya getirerek izleyecekler. Sadece bizim kulübümüzdeki çocukları değil Diyarbakır'daki yetenekli sporcular buraya gelecek, kendilerini beğendirmeye çalışacaklar. Bu çocuklara da bu imkanı sağlamaya çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.

Çocuklar sahada ter atarken aileleri de izledi

Sabah erken saatlerinde spor sahalarına çocuklarını getiren aileler de, saha kenarlarındaki ağaçların gölgesinde oturarak, çocuklarını izleme fırsatı buluyor. Hem de onları dikkatlice izleyerek sağlıklarına önem veriyor. Çocukları sahada ter atarken, aileler de saha dışında onları izlemenin keyfini yaşıyor. DSİspor Teknik Sorumlusu Ahmet Tanış, ailelerin çocukların gelişimine özveriyle katkı sunduğuna dikkat çekerek, "Aileler, çocuklarını verdikleri yerde çocuklarını takip etsinler. Geliş ve gidişlerini, ahlaki durumunu takip etsinler ve eğitimlerini aksatmamalarını sağlasınlar. Ayrıca çocuklarına güvendiklerini hissettirsinler. Çünkü bir sporcu sadece fiziksel olarak değil, psikolojik olarak gelişmesi gerekiyor. Biz burada fiziksel gelişimlerine yardımcı oluyoruz ama aileler de evde çocuklarına psikolojik ve ahlaki olarak sahip çıkmalı destek vermelidir" şeklinde konuştu.

Kaynak:Haber Merkezi

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.