VİDEO - Diyarbakır’daki TOKİ sakinleri dertli ve şikâyetçi; ‘Aidat var, çözüm yok’

VİDEO - Diyarbakır’daki TOKİ sakinleri dertli ve şikâyetçi;  ‘Aidat var, çözüm yok’
Diyarbakır merkez Yenişehir İlçesi Üçkuyu Mahallesi TOKİ 808 Konutları 4. Kısım’da oturan vatandaşlar, sorunlarını görmezlikten gelen TOKİ yönetimine tepki gösterdi.

Haber: Sait BAYRAM - Kamera: Mevlüt BAĞIRMAZ

TİGRİS HABER - 5 yıl boyunca sadece aidat toplayan yönetimin sorunların çözümüne gelince üç maymunu oynadığını ileri süren vatandaşlar, yaşanan sorunlar karşında kayıtsız kalan yönetimden şikâyetçi olduklarını dile getirdi.

tokiden-yonetime-veryansin-1.jpg

Diyarbakır’ın Merkez Yenişehir İlçesine bağlı Üçkuyu Mahallesi’ndeki TOKİ’nin 808 Konutları 4. Kısım sakinleri, sorunlar yumağı yaşıyor.

Yönetimin her ay düzenli aidat almasına rağmen sorunlarına çözüm bulmadığından yakınan vatandaşlar, bodrum katlarının su bastığını, çevre düzenlemesinin yapılmadığını, evlerinin fare ve akreplerin istilasını uğradığını, apartmanlarda yangın ve doğalgaz sensörlerinin bulunmadığını söylediler.

tokiden-yonetime-veryansin-2.jpg

"Apartmanlarda yangın ve doğalgaz sensörü yok"

TOKİ 4. Kısım sakinlerinden Süleyman Koşar, 5 yıldır TOKİ 808 konutları 4. kısımda oturduğunu belirterek, "Diğer sitelerde TOKİ yönetimine yakın olduğu için denetim geldiğinde oralara bir şeyler yaptılar. Ve denetime o şekilde gösterdiler. Bizim oturduğumuz blokların yönetime yakın olan bölgede yapılması gerekirken, aramızda özel yapılar yapıldı. Diğer 3 bloğun basketbol, voleybol ve futbol sahası olmasına rağmen 4. Kısımda saha yok. Apartmanlarımızda yangın ve doğalgaz sensörü yok. 5 yıldır yönetim sizi yönetiyor. 2+1 konutlardan 750, 3+1 konutlardan ise 830 TL aidat alınıyor. Ödediğimiz aidatlara rağmen sadece bir tane kapıcımız var. Bazen bu kapıcı da 2-3 ay bizim kısma gelmiyor" diye konuştu.

tokiden-yonetime-veryansin-3.jpg

"5 yıldır soyuluyoruz"

TOK konutlarının 5 yıldan beri sağlıklı bir şekilde yönetilemediğini savunan ve soyulduklarını iddia eden Koşar, şöyle dedi:

tokiden-yonetime-veryansin-4.jpg

"Diğer 3 kısımdaki çimler biçilmesine rağmen bizim 4. Kısımdaki çimler halen duruyor. Bu çimlerin arasından evlerimizi yılan, fare ve akrepler bastı. Parasını ödediğimiz halde ilaçlama yapılmıyor. İlaçlama parasını da ceplerine atıyorlar. Yönetim de sürekli değişiyor. Değişen yönetimde sürekli eş dost ve akrabalarını yönetime getiriyor. Oturduğumuz kısma 5 yıldır belediye otobüsü gelmedi. Kış aylarında karda, yağmurda, yaz aylarında ise kavurucu sıcağın altında 15 dakika boyunca otobüs durağına kadar yürümek zorunda kalıyoruz. Soruyoruz; yönetim 5 yıldır aidat almaktan başka ne yaptı? 2-3 ay aidat ödemeyen komşularımız icraya verildi. Binanın ara lambaları yanmıyor. Telefon ışığı ile evine gidebiliyorsun. 5 bloğun sadece 1 asansörü çalışıyor. Bu asansörün kablosunu yönetim tarafından çalındığını biliyoruz. Dışarıdan gelen bir hırsız o kabloları söküp, çalamaz."

tokiden-yonetime-veryansin-5.jpg

"Bodrum katlarını su basıyor"

Her yağışta bodrum katlarının sular altında kaldığına dikkat çeken Koşar, "Yine sığınak olarak yapılan bodrum katlarımızda jeneratör yok, temizliği de yapılmıyor. Bodrum katlarını her gün su basıyor. Rögar kapakları yok. Elektrik odalarının kapıları açık. Her an bir facia ile karşı karşıyayız. Geçtiğimiz gün kapağı olmayan rögara düşen bir yavrumuzun ayakları kırıldı. Bu sorunlarımıza artık bir çözüm bulunmasını istiyoruz" ifadelerini kullandı.

"Yönetim bize sahip çıkmıyor"

TOKİ 4. Kısım sakinlerinden Mahsum Adam ise, yüklenici firmanın blokları yarım bırakıp kaçtığını ifade ederek, "İşi yarıda bırakan firma da kendi yandaş firmasına verdi. Bu firmada bu yükün altında kalkamadı. Teminatlarını kurtarmak için bizden imza topladılar. Ona rağmen yarıda bırakıp gittiler. Biz buraya taşındıktan sonra eksikleri çok fazlaydı.

tokiden-yonetime-veryansin-6.jpgSakinler olarak, muhatabımız yönetimdir. Yönetimin bize sahip çıkması gerekiyor. 5 yıldır sorunlarımızla ilgilenen yok. Eksiklerden dolayı binalarımız, dairelerimiz pislik ve mikrop içerisinde bulunuyor. Bir kapıcı 5 bloğa bakıyor. Aidatları iki katına çıkardılar. Yönetimin elemanları kabloları çaldılar. Bende bunu tespit ettiğim için işten çıkarıldım. Yetkililer lütfen bize sahip çıksın. Eksikliklerimiz duruyor. TOKİ yönetimi bizimle irtibata geçmeleri durumunda her şeyin farkına varacaklar. Hakkımızı sonuna kadar savunacağız" şeklinde konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.