VİDEO - Diyarbakır'da İmamoğlu'na destek: Bir İmamoğlu gider, 10 İmamoğlu gelir

VİDEO - Diyarbakır'da İmamoğlu'na destek: Bir İmamoğlu gider, 10 İmamoğlu gelir
Ekrem İmamoğlu’nun tutuklanmasının ardından Diyarbakır’daki vatandaşlar durumu haksızlık olarak değerlendirerek adalete güvenlerinin sarsıldığını belirtti. Bir vatandaş ise, “Bir İmamoğlu gider, 10 İmamoğlu gelir.” dedi.

TİGRİS HABER - İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, 19 Mart 2025 tarihinde, hakkında yürütülen yolsuzluk soruşturması kapsamında tutuklandı.

diyarbakirdan-imamogluna-destek-1.jpeg

Ayrıca, İmamoğlu'na yöneltilen suçlamalar arasında "silahlı terör örgütüne yardım etme" de bulunuyor.

diyarbakirdan-imamogluna-destek-2.jpeg

Ancak, bu suçlama kapsamında tutuklama tedbirine gerek görülmediği, çünkü İmamoğlu'nun zaten başka bir dosyadan tutuklu olduğu ifade edildi.

diyarbakirdan-imamogluna-destek-3.jpeg

Diyarbakırlılar ne dedi?

İmamoğlu'nun tutuklanmasının ardından Diyarbakır'daki yurttaşlara mikrofon uzattık. Bir vatandaş, İmamoğlu'nun seçilmiş bir başkan olarak haksızlığa uğradığını belirterek, "Haksızlık yapıldı, seçilmiş bir başkana haksızlık yapıldı. Usulsüzce aldılar, keyfi olarak içeri tıktılar. Adaletsizlik başka bir şey değil" dedi.

diyarbakirdan-imamogluna-destek-4.jpeg

Başka bir yurttaş ise, adalete olan güveninin sarsıldığını ifade etti: "Türkiye'de adalet diye bir şey kalmamıştır. Yani biz şu anda adalete güvenemiyoruz. Yani kime de güveneceğimizi bilmiyoruz."

diyarbakirdan-imamogluna-destek-5.jpeg

İmamoğlu'nun tutuklanmasının hükümete bir fayda sağlamayacağını düşünen bir diğer vatandaş, "İmamoğlu'nun cezaevine girmesi yani hükümete bir şey kazandırmadı.

diyarbakirdan-imamogluna-destek-6.jpeg

Onlar daha da kaybetti. Daha da kaybedecektir. Belki kendileri de biliyor, görüyor" şeklinde konuştu.

diyarbakirdan-imamogluna-destek-7.jpeg

Bir başka görüş ise halkın tepkisinin süreceği yönünde: "Bir İmamoğlu gider, 10 İmamoğlu gelir. Benim söyleyeceğim bu kadar. Büyük bir adaletsizlik."

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.