VİDEO - Diyarbakır OSB'de krize inat 80 milyon liralık yatırım

VİDEO - Diyarbakır OSB'de krize inat 80 milyon liralık yatırım
Diyarbakır OSB'de daha önce strafor üretimi yapan DEVPOR Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Özkoyuncu, OSB 4. etapta 15 bin metrekarelik alanda, krize inat, tamamı öz kaynaklarıyla olmak üzere 80 milyon liralık yatırım yaptı.

ÖZEL HABER - Mehmet TÜRK

TİGRİS HABER - Türkiye'de yaşanan ekonomik krize rağmen Diyarbakırlı sanayiciler, kendi öz kaynaklarıyla yatırıma devam ediyor. Diyarbakırlı sanayici Nuri Özkoyuncu, Diyarbakır markasıyla su bazlı inşaat plastik boya üretimine başladı.

diyarbakir-osbde-krize-inat-yatirim-2.jpegDiyarbakır Organize Sanayi Bölgesi (OSB) 3'ncü etapta daha önce ısı yalıtımı ürünleri ve strafor üretimi yapan DEVPOR firması, Diyarbakır markalı boya üretimine başladı. 2021 yılında OSB 4. Etapta, 6500'ü kapalı olmak üzere 15 bin metrekarelik alanda yapımına başladığı fabrikayı tamamlayan DEVPOR Firması Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Özkoyuncu, bu fabrikada ilk etapta 40 kişiyi istihdam ettiklerini söyledi.

diyarbakir-osbde-krize-inat-yatirim-5.jpeg

Günlük 40 ton boya üretimi yaptıklarını belirten Özkoyuncu, "En büyük yatırımlar kriz döneminde yapıldığını bilenlerdeniz. Tek kuruş kredi kullanmadık.

diyarbakir-osbde-krize-inat-yatirim-8.jpeg

Arsa ve fabrika yapımı ile birlikte aldığımız makinelerin maliyeti bize 80 milyon lira oldu. Tamamını öz kaynaklarımızla karşıladık. Üretimini yaptığımız boyaları, daha çok özel yapsatlar, TOKİ konutları ve resmi kurumlar ile okullar ile yurtlara veriyoruz. Krizi fırsata çevirmeyi düşünenlerdeniz" dedi.

diyarbakir-osbde-krize-inat-yatirim-10.jpeg

Üretimde ısrarlıyız

Diyarbakır markası boya üretimiyle pazara çıkmanın dezavantajlarının farkında olduklarını ifade eden Özkoyuncu, "Diyarbakır markasına özellikle batıda kimse sıcak bakmıyor. Ama buna rağmen biz Diyarbakır markasıyla üretimde ısrarlıyız. Kendi markamızla üretim yaparak, kaliteli ve aranan bir boya olma yolunda emin adımlarla ilerliyoruz. Ürettiğimiz boyanın kalitesine güveniyoruz.

diyarbakir-osbde-krize-inat-yatirim-9.jpeg

İlk görüştüğümüz alıcılar her ne kadar mesafeli davransa da kullandıktan sonra boyamızın ne kadar kaliteli olduğunu anlıyor. Kısa süre içerisinde sektörde saygın bir yere ulaşacağımızdan eminim. Uzman ekibimizle birlikte üretime devam edeceğiz" diye konuştu.

diyarbakir-osbde-krize-inat-yatirim-13.jpeg

diyarbakir-osbde-krize-inat-yatirim-12.jpeg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.