VİDEO - Diyarbakır Dicle Üniversitesinde skandal uygulama

VİDEO - Diyarbakır Dicle Üniversitesinde skandal uygulama
Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde nöroloji bölümünden, 11 yaşındaki oğlu için randevu alan baba Bünyamin Ekdemir, yaşadığı erteleme skandalını Tigris Haber'e anlattı.

Sait BAYRAM

TİGRİS HABER - Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde nöroloji bölümünden, 11 yaşındaki oğlu için randevu alan baba Bünyamin Ekdemir, yaşadığı erteleme skandalını Tigris Haber'e anlattı. İki kez 4 ay sonrasına randevu verilmesine rağmen, 8 ayın sonunda, ‘doktor tatilde’ denilerek bir ay sonrasına randevu verildi.

Diyarbakır'ın merkezinde bulunan Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde nöroloji bölümünden 11 yaşındaki oğlu Han İsmail Ekdemir için randevu alan baba Bünyamin Ekdemir'e, 4 ay sonrası olan 9 Mayıs tarihine gün verildi. EEG için 4 ay bekledikten sonra çekim günü geldiğinde doktor hasta denilerek, EEG çekimi ikinci kez 4 ay sonrasına ertelendi. Bu sürenin sonunda bir kez daha hastaneye giden babaya bu kez ‘Doktor tatilde’ denildi, bir ay sonrasına gün verildi.

Adeta dalga geçtiler

Dicle Üniversitesi Hastanesi'nde yaşanan skandal olay, hasta ve yakınlarını isyan ettirdi. İddialara göre, nöroloji bölümünden oğlu için randevu alan baba Bünyamin Ekdemir, yaşadığı skandalı Tigris Haber'e anlatarak, yardım istedi. Oğlunun rahatsızlığı nedeniyle yaşadığı durumu başkasının yaşamaması adına basına yansıttığını ifade eden baba Ekdemir, "8 ay önce oğlum fenalaşarak baygınlık geçirmeye başladı. Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Nöroloji servisine götürdük. Doktor oğlumu muayene ettikten sonra 9 Mayıs yani 4 ay sonrasına gün verdiler. 4 ay sonrasına verilen günde hastaneye gittiğimizde, doktorun hasta olduğunu söyleyip, EEG çekimi yapılamayacağını ve tekrar 4 ay sonrasına bize gün verdiler. Yaklaşık 3 ay geçmişti aradan ama oğlumun durumu kötüye gidiyordu. Mecburen tekrar aynı hastaneye ve aynı bölüme gittik. Bana bu kez de doktorun tatilde olduğunu söylediler. Önceki gün hastaneye gittim. Ne yapacağımı sorduğumda oradaki görevliler resmen dalga geçer gibi, 'size yeniden gün verelim' dediler. Sonra da başka bir görevli, 'siz oğlunuzu özele götürün, buradan size kimse yardımcı olamaz' dedi. Ne yapacağımı bilemedim" dedi.

Özel hastaneye gitmek zorunda kaldı

Yaşanan süreç karşısında çaresiz kaldığını anlatan baba Ekdemir, Tigris Haber Gazetesi'ne konuşarak yardım istedi. Baba Ekdemir, şunları söyledi:

"Bu süreçte mağdur oldum ve üzüldüm. Parasızlıktan ne yapacağımı bilemedim. Özel hastaneye gitmeyi ben de biliyordum. Ama mecbur kaldım. Borç harç aldım, oğlumu yeşil kartlı olduğu için özel hastaneye bin 510 lira giriş ücreti verdim. EEG çekimi için de ek olarak 1000 lira daha para verdim. Çekilen EEG sonucu oğlumun sara hastası olduğunu öğrendik. Doktor sağ olsun bizimle çok ilgilendi. İlaçlar verdi, oğlumun bu ilaçları kullanması halinde iyileşeceğini, aksi halde yeniden getirmemizi istedi. Ama, Dicle Üniversitesi'nde gördüğüm muamele, yaşadığım acıya tuz biber ekti. Ben yaşadım umarım başkaları yaşamaz."

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum