VİDEO - Dicle Üniversitesi mezunları kep attı

VİDEO - Dicle Üniversitesi mezunları kep attı
 Özel Haber
Dicle Üniversitesi Ziraat Fakültesi ve Atatürk Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu mezunları geleneksel kep atma töreninden sonra okullarına veda etti.

Özel Haber/ Mümin Ağcakaya

TİGRİS HABER - Diyarbakır Dicle Üniversitesinde 2023-24 yılı Ziraat Fakültesi ve Atatürk Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu mezunları için düzenlenen iki ayrı törenden sonra diplomalarını aldılar. İki ayrı salonda düzenlenen törene öğrenci velilerinin de yoğun katılımı dikkat çekti. Tören sonrası öğrenciler bahçede kepleri havaya fırlattı, topluca hatıra fotoğrafı çektirdi.

du-de-kep-atma-toreni-1.jpeg

Atatürk Sağlık Meslek Yüksek Okulundan 690 öğrenci mezun olarak diplomalarını aldı.

du-de-kep-atma-toreni-2.jpegTörende rektör prof. Dr. Mehmet Karakoç ve öğretim üyesi Dr. Bircan Çeken Toptancı yaptıkları konuşmalarda mezun olanları tebrik etti, öğrencilere bundan sonraki yaşamlarında başarı diledi.

du-de-kep-atma-toreni-3.jpegDiğer bir mezuniyet töreni de Ziraat Fakültesi’nin çeşitli bölümlerinden mezun olan öğrenciler için yapıldı.

du-de-kep-atma-toreni-4.jpeg 122 kişinin mezun olduğu törende Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muzaffer Benli konuştu.

du-de-kep-atma.jpeg

Benli, Dicle Üniversitesinin kurulduğu günden bu güne kadar 3 bin 432 ziraat mühendisi mezun ettiklerini bugün de 5 farklı bölümden 122 öğrenciyi mezun etmenin gururunu yaşadıklarını söyleyerek; “Unutmayın ki, bulunduğunuz her ortamda hem Dicle Üniversitesinin hem de Diyarbakır kültürünün temsilcisi olacaksınız. Aldığınız eğitimle, ülkemizin tarım sektörünü daha da ileriye taşıma sorumluluğunu üstleniyorsunuz. Yeni hayatınızda başarılar diliyor. Her zaman yanınızda olduğumuzu bilmenizi istiyoruz. Yolunuz açık olsun” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.