Tanrıkulu Youtube için BTK'ye başvurdu

Tanrıkulu Youtube için BTK'ye başvurdu
CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Anayasa Mahkemesinin Youtube erişimle ilgili kararını uygulaması için Bilgi ve İletişim Teknolojileri Kurumuna (BTK) başvuruda bulunduğunu bildirdi.

ANKARA  Tanrıkulu, yazılı açıklamasında, Twitter'a erişim engellendiğini, yaptıkları başvuru neticesinde Anayasa Mahkemesince erişim engelinin kaldırıldığını anımsattı.

Anayasa Mahkemesinin dün de Youtube'a erişim engelinin, insan hakkı ihlali olduğuna hükmettiğini belirten Tanrıkulu, "Bugün Bilgi ve İletişim Teknolojileri Kurumuna, Anayasa Mahkemesinin bu kararının derhal uygulanması ve ifade özgürlüğü ihlalinin devamında ısrarcı olunmaması için başvurdum. Başvurumu takiben anılan sosyal paylaşım sitesinin erişim engelinin kaldırılması beklenmektedir. İfade özgürlüğü özelinde insan hak ve özgürlüklerinin idarenin keyfi, haksız ve hukuka aykırı iradesiyle engellenemeyeceğini kabul ederek, insan hak ve özgürlükleri için bizimle birlikte kararın verilmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyor; insan hak ve özgürlüklerinin sağlanması için bu zorlu mücadelede önce insan diyen herkesi destek vermeye çağırıyorum" dedi. (aa) 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.