Tanrıkulu: Can Atalay için Parlamentodayız.

Tanrıkulu: Can Atalay için Parlamentodayız.
CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, tutuklu bulunan Can Atalay'ın durumunu görüşmek üzere TBMM'de olağanüstü toplantı yapılacağını duyurdu.

Mehmet TÜRK

TİGRİS HABER - Cumhuriyet Halk Partisi Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Can Atalay'ın durumunun görüşülmesi için TBMM'nin olağanüstü toplanacağını duyurarak, "Can Atalay'dan öte Türkiye'nin hukuk devleti olup olmayacağını göreceğiz" dedi.

Çektiği bir videoyu sosyal medya platformu X hesabından takipçileriyle paylaşan CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, "Olağan üstü oturum için parlamentodayız. Can Atalay'dan öte Türkiye'nin hukuk devleti olup olmayacağı meselesidir. Anayasa meselesidir, Türkiye'nin hukuk devleti olup olmayacağı meselesidir. Anayasa Mahkemesinin kararları başta Türkiye Büyük Millet Meclisi olmak üzere herkes için bağlayıcıdır. Anayasayı koruması ve uygulaması gereken ilk kurum TBMM'dir. Ancak TBMM'de Anayasaya aykırı davranılıp 30 Ocak'ta Can Atalay'ın milletvekilliği düşürülmüştü. Önümüzde bir fırsat var; Türkiye'nin hukuk devleti olma yolunda bir adım atılması adına önemli bir gün. Saat 14.00'den sonra Parlamentoda göreceğiz" ifadelerine yer verdi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum