Tanrıkulu açıklamıştı: Meclis'te çocuk cinayetleri için komisyon kuruldu

Tanrıkulu açıklamıştı: Meclis'te çocuk cinayetleri için komisyon kuruldu
CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Narin cinayeti için komisyon kurulması tekliflerinin geçen hafta reddedilmesinin ardından bugün komisyon kurulacağını açıklamıştı. Çocuk cinayetleri ve istismarı konusunda Meclis Araştırma Komisyonu kuruldu.

TİGRİS HABER - TBMM'de grubu bulunan partilerin verdiği önergeler geçtiğimiz hafta AKP ve MHP oylarıyla reddedilmişti. Bugün Meclis'te gizli oturumla görüşülen İsrail gündeminin ardından "Çocuk cinayetleri ve çocuk istismarı" genel kurulda tekrar görüşülmeye başlandı. "Çocukların Her Türlü Şiddet, İhmal ve İstismardan Korunarak Sağlıklı Gelişimlerini Destekleyici Tedbirlerin belirlenmesi amacıyla verilen Meclis Araştırması Açılması Önergeleri" birleştirilerek görüşüldü.

CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu da geçtiğimiz hafta tekliflerinin reddedilmesinin ardından bugün komisyon kurulacağını X hesabından gün içinde açıklamıştı. Bu gelişmenin ardından bugün TBMM'de "Çocuk cinayetleri ve çocuk istismarı" konusunda Meclis Araştırma Komisyonu kuruldu. Komisyon 22 üyeden oluşacak, gerektiğinde Ankara dışında da çalışabilecek.

Komisyon kurulması tüm partilerin oylarıyla kabul edildi. 22 üyeden oluşan komisyon üç ay çalışacak ve gerektiğinde Ankara dışında görev yapabilecek. Komisyon kurulmasına karar verilmesinin ardından TBMM Genel Kurul'u yarın saat 14.00'de toplanmak üzere kapandı.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.