Sur'a dönük saldırılar halkı sokağa döktü

Sur'a dönük saldırılar halkı sokağa döktü
Sur'da yönelik saldırılar şiddetlendi. Yüzlerce özel harekat polisi tarafından adeta karadan ve havadan kuşatılan Sur'a yönelik saldırılarda çok sayıda kişinin yaralandığı bilgileri geliyor.

DİYARBAKIR  -Ablukayı kırmak için sokağa çıkanların yanı sıra HDP Diyarbakır Milletvekili Çağlar Demirel da tüm kent halkına katliama tehlikesine karşı tepkilerini gösterme çağrısında bulundu.

İlan edilen sokağa çıkma yasağının 4 gününe ulaştığı Diyarbakır'ın Sur ilçesine yönelik saldırıların şiddeti arttı. Yüzlerce özel tim tarafından karadan adeta kuşatma altına alınan ilçeye yönelik saldırılar nedeniyle ilçenin yasaklı mahallerinde birçok noktasından yapılan saldırılar nedeniyle dumanlar yükseliyor.

Kuşatılan ilçeye havadan helikopterlerle atış yapılırken, karadan zırhlı araçlarla hedef alınıyor.

Yapılan bu saldırılardan kaynaklı çok sayıda yurttaşın yaralandığı yönünde gelen bilgiler mevcut. Ancak saldırılara rağmen yurttaşların direnişini sürdürmeye devam ettiği öğrenildi.

Hasırlı Mahallesi civarında ismi öğrenilemeyen bir yurttaş, özel harekât timlerinin hedefi oldu. Vurulan yurttaşın akıbeti konusunda sonrasında bir bilgiye ulaşılamadı. Elif Yıldız isimli bir yurttaşın evine düşen bomba atar mermisi nedeniyle ise evde yangın çıktı. Şans eseri evde yaralanan olmazken, ilçede şiddetli patlama sesleri yükselmeye devam ediyor.

Saldırılara karşı ablukayı kırmak isteyen yurttaşlar ise, Melikahmet Caddesi'nde toplanarak, bomba seslerine karşı gürültü eylemi başlattı. Yurttaşların "Bijî Berxwedana Sur içi" ve " PKK halktır halk burada" sloganları attığı eylemde, polis ise halka gerçek mermiler, gaz bombası ve tazyikli su ile saldırdı. Yapılan saldırı üzerine polisler ile kitle arasında çatışma çıktı.

Devam eden saldırıların giderek artması üzerine HDP Diyarbakır Milletvekili Çağlar Demirel kent halkına çağrıda bulundu. Çağlar, "Sur'da katliam tehlikesi var, tüm Diyarbakır halkı ayağa kalkmalı ve bu katliama dur demeli" dedi.(diha)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.