VİDEO - Sokak hayvanlarına adanan 15 yıllık hayat

VİDEO - Sokak hayvanlarına adanan 15 yıllık hayat
Diyarbakır'da gönüllü olarak sokak hayvanlarına yardım eden ve özel bir okulda öğretmenlik yapan Diyarbakır Sokak Hayvanları Derneği Başkanı Meryem Ercan, 15 yıldan beri sokak canlılarına, gönüllülük esası üzerine destekte bulunuyor.

ÖZEL - Mehmet TÜRK

TİGRİS HABER - Diyarbakır'da özel bir eğitim kurumunda öğretmenlik yapan Diyarbakır Sokak Hayvanları Derneği Başkanı Meryem Ercan, hayatının son 15 yılını sokak canlılarına adadı.

Gece, gündüz demeden nerede muhtaç durumda olan bir sokak hayvanı varsa ona yardıma koşan Ercan, büyüdüğü ailesinin hayvanlara yönelik iyi niyet üzerine kendisinde böyle bir hassasiyet geliştiğini söyledi.

sokak-hayvanlarina-adanan-15-yillik-hayat-1.jpeg

"BARINAKLAR VİCDANİ DEĞİL"

Tigris Haber Gazetesi'ne özel açıklamalarda bulunan Diyarbakır Sokak Hayvanları Derneği Başkanı Meryem Ercan, TBMM'de dün görüşülen ve 3 maddesi kabul edilmesine rağmen ertelenen hayvan yasasını da değerlendirdi. Hayvanların barınaklarda tutulmasının canlı yaşamı için uygun olmadığını savunan Ercan,

sokak-hayvanlarina-adanan-15-yillik-hayat-6.jpg

"Yakala-kısırlaştır- yerine bırak maddesinin değiştirilerek hayvanların barınaklarda tutulması bir canlı yaşamı için uygun değildir. Barınaklarda tutulan hayvanlar sahiplendirilmediği sürece barınaklarda tutulmasını vicdani bulmuyorum" dedi.

sokak-hayvanlarina-adanan-15-yillik-hayat-1.jpg

"AİLEMDEN ALDIM, 15 YILDIR SÜRDÜRÜYORUM"

Sokak hayvanlarına ilgi konusundaki hassasiyeti ailesinden aldığına dikkat çeken Ercan, "Büyüdüğüm ailede hayvanlara yönelik bir hassasiyetimiz vardı. Bu bilinçle büyütüldüğünüz için hassasiyetiniz de bu yönde gelişiyor. Çocukluğumdan beri hassasiyetim var. Aktif olarak sokak hayvanlarını besleme, tedavi gerektiren durumlarda tedavi ettirdiğim süreç on beş yıl oldu" diye konuştu.

sokak-hayvanlarina-adanan-15-yillik-hayat-1.png

"EVİMDE ENGELLİ 3 KEDİYE BAKIYORUM"

Sokak kedi ve köpekleri, yoğunlukla yaşadıkları yerlerde beslediğini aktaran Ercan, "Sürekli olarak kedi ve köpeklerin yoğun olduğu yerlerde beslemeler yapıyorum. Yaralı olan hayvanları kliniğe aldırarak tedavi ettiriyorum. Evimde de engelli olan kedilere bakmaktayım. Sayısal olarak net bir sayı belirtmem mümkün değil. Yıllardır elimden geldiğince her sokak hayvanına yardımcı olmaya çalıştım" ifadelerini kullandı.

sokak-hayvanlarina-adanan-15-yillik-hayat-2.jpeg

"BİLİNÇLİ BİR TOPLUM GEREKLİ"

Hayvan barınaklarındaki veteriner hekim ve tekniker sayısının artırılması çağrısında bulunan Diyarbakır Sokak Hayvanları Derneği Başkanı Meryem Ercan, konuşmasının son bölümünde şunları söyledi:

sokak-hayvanlarina-adanan-15-yillik-hayat-2.jpg

"Barınaklarda veteriner hekim ve tekniker sayısı artırılmalı, yoğun bir kısırlaştırma planlaması yapılarak STK'larla işbirliği yapılması. Bağlı il ve ilçelerde düşük kapasiteli bakım evleri kurularak kısırlaştırma çalışmalarını en hızlı şekilde yapmalarını, sokak hayvanlarının beslenme ihtiyaçlarının karşılanması için ulaşabilecekleri mama ve su odakları oluşturulması.

sokak-hayvanlarina-adanan-15-yillik-hayat-3.jpeg

Kurum ziyaretleri yaparak bilinçli bir toplum için gerekli teşvik edici çalışmalar yapmalarını beklemekteyim. Halktan da beraber yaşadığımız canlıları görmezden gelmemelerini gerekli duyarlığı göstermelerini beklemekteyiz."

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
17 Yorum