Sapan: AKP hem savaşçı hem de üçkâğıtçı

Sapan: AKP hem savaşçı hem de üçkâğıtçı
İŞKUR listeleri AKP’den

CHP Diyarbakır 1. Sıra Milletvekili adayı Naci Sapan, AKP iktidarının bunca ölümlere, kayıplara rağmen halen siyasi ve ekonomik rant peşinde olduğunu, bu seçim döneminde de İŞKUR üzerinden personel alımlarına dahi el attığını, yandaşlarını yerleştirmek üzere listeler hazırladıklarını söyledi. Sapan, 4 bin kişilik listenin AKP il ve ilçe teşkilatları tarafından hazırlanarak İŞKUR müdürlüklerine verildiğini, alımların bu listelere göre yapıldığını iddia etti.

CHP Milletvekili adayı Naci Sapan, AKP’nin bu savaşçı ve üçkâğıtçı anlayışının ülkeyi ayrıştırdığını, kutuplaştırdığını,  yalnızlaştırdığını, fakirleştirdiğini belirterek, “Sadece kendileri ve yandaşları zenginleşti. Sadece kendilerine çalışıyorlar. Seçim dönemlerinde nasıl üçkâğıt yaparız, iktidarımızı sürdürürüz hesabı içindeler. Ülkenin kenarına geldiği uçuruma rağmen hala nereden nasıl ne şekilde oy çıkarız hesabı içindeler. Bu seçim döneminde İŞKUR’a sarıldılar. Oradan oy devşirmeye çalışıyorlar’’ dedi.

 

4 BİN KİŞİLİK LİSTEYİ AKP HAZIRLADI

Sapan, Diyarbakır ve ilçelerinde İŞKUR’a başvurusu olan toplam 4 bin kişi çeşitli kurumlarda çalıştırılmak üzere işe alınacak. Ancak, alımlar hakkaniyetle yapılmıyor. İŞKUR kendi sistematiği içinde alım ve dağıtım gerçekleştiremiyor. Çünkü AKP teşkilatları, Vali ve Kaymakamlar buna izin vermiyor. AKP il ve ilçe teşkilatları tarafından tespit edilen ve listelere yazılan isimler, Vali-Kaymakam silsilesi ile İŞKUR müdürlüklerine aktarılıyor, alımlarda bu şekilde gerçekleşiyor. Diyarbakır genelinde toplam 4 bin kişi alınacak, tümü AKP’nin verdiği liste. Bunlar tamamı oy alabilmek, oy artırabilmek için’’ dedi.

 

ADALETLİ OLUN

CHP Milletvekili adayı Naci Sapan, Vali ve Kaymakamlara seslenerek, AKP’nin memuru gibi davranmaktan vazgeçmelerinin kendilerinin yararına olacağını söyledi. Sapan şöyle devam etti; “Bu ülke sadece AKP ve yandaşlarından ibaret değil. Bu saltanat bitmek üzere, o nedenle hak, hukuk ve adaletten şaşmayın. Adaletsiz olmayın, hesabı sorulur. İŞKUR üzerinden yapılan, yapılacak olan personel alımının seçim sandıklarına ve oya endeksli olarak gerçekleştirilmesi son derece çirkin ve kabul edilemezdir. Bu nedenle uyarıyoruz, AKP’liler utanmıyor, her türlü savaşı ve üçkâğıdı dayatıyor, devletin görevlileri buna destek olmasın, koltuk çıkmasın.’’

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.