Sanatçı Rewşan’ın yeni albümü ‘Hinar’

Sanatçı Rewşan’ın yeni albümü ‘Hinar’
Sevilen sanatçı Rewşan Çeliker’in tamamı kendi şarkı sözlerinden oluşan ve dinleyenleri duygusal bir yolculuğa götüren albümü “ HİNAR” sevenleriyle buluşuyor.

Mümin Ağcakaya

TİGRİS HABER - Sevilen sanatçı Rewşan Çeliker’in tamamı kendi şarkı sözlerinden oluşan ve dinleyenleri duygusal bir yolculuğa çıkaracak olan ilk beste albümü “HİNAR” sevenleriyle buluşuyor. 9 şarkıdan oluşan albümü 18 Ekim 2024 Cuma günü saat 00.00’da tüm dijital müzik platformlarında olacak. Albümün İstanbul Lansman Konseri ise; 15 Kasım 2024 Cuma günü Volkswagen Arena’da gerçekleşecek.

rewsan-celiker.jpg

“Hinar” (nar) aşk, umut, çaresizlik ve öz-kabul gibi evrensel temaları incelikle işliyor.

“Hinar” (nar) aşk, umut, çaresizlik ve öz-kabul gibi evrensel temaları incelikle işliyor. Birçok duyguya, renge, kimliğe, role sahip olan bizlerin, kendi tabiatımız ile barışma ihtimalimizden, tıpkı bir nar gibi çokluğumuzla bir olma gayretimizden bahsediyor.

Albüm farklı dönemlerde kaleme aldığı şarkılardan oluşuyor

Rewşan’ın hayatının farklı dönemlerinde kaleme aldığı şarkılardan oluşan albümün hazırlık aşaması, oldukça uzun bir döneme yayılmış. Sanatçının bu eserleri bir beste albümü olarak yayınlama kararı alması ve prodüktör koltuğuna geçmesiyle birlikte de İstanbul’da iki yıl süren aranjman, stüdyo ve mix-mastering süreci gerçekleşmiş. Aranjman koltuğunda usta müzisyen, multi-enstrumanist Hakan Gürbüz’ün yer aldığı albüm, alanında virtüöz olan müzisyenlerin dahil olmasıyla muhteşem bir müzikalite kazanıyor. Gitarlarda Cenk Erdoğan’ın ufuk açan fikirleri, Ediz Hafızoğlu’nun şarkıların kalbine yerleşen davulları ve Elif Dikeç’in keyboardu ile kurduğu müzikal dil albüme olağanüstü bir derinlik katarken, perküsyonda Ali Emre Algır, trompette Barış Doğukan Yazıcı, kopuzda Emre Ay, kaval ve zurnada Serkan Yıldırım’ın varlığı albüme füzyon bir nitelik kazandırıyor. Albümün mix & mastering mühendisliği ise Evren Arkman’ın imzasını taşıyor.

Kapak tasarımı görsel açıdan da dikkat çekici

Görsel açıdan da oldukça dikkat çekici olan “Hinar”ın Better Things tarafından hazırlanan albüm kapak tasarımı Senanur Akıl’ın fotoğraflarıyla birleşirken, Gökçe Karaaslan ve Şeyma Erikçi’nin stil çalışmaları da albüme taze ve çekici bir görsellik kazandırıyor. Dijital dağıtımı Believe aracılığıyla gerçekleştirilecek olan albüm, Aynalı Record tarafından plak olarak da basılacak.

‘Hinar’ albümünü dinlemek ve Rewşan’ın konser takvimine bakmak için link; linktr.ee/rewsan

Rewşan Çeliker;

Rewşan, İstanbul’da yaşayan müzisyen, şarkı sözü yazarı ve derlemecidir. Geçmiş yıllarda birçok proje ve grupta yer alan Rewşan 2018 yılı itibariyle solo kariyerine "Ax Lê Wesê" albümüyle adım attı. Ardından gelen yıllarda kendi besteleri ve derlemeleriyle müzik dünyasında önemli bir yer edindi. 2020'de bestelerinin yanı sıra, geçmiş ve günümüz bestekarlarına da yer verdiği "Tov (Tohum)" albümü, dünya world music listelerinde büyük beğeni topladı.

Geçtiğimiz yıl canlı konser performans kayıtlarından oluşan ve videoları milyonlar izlenen "Live Session Vol'1" ve bu yıl yayınlanan “ "Live Session Vol'2" albümleriyle büyük başarı yakaladı.

2023'te Swedish National Touring Theatre tarafından organize edilen Eldfesten Festivali'nde, Rewşan "Call For Freedom" temasıyla muhteşem bir performans sergiledi. Aynı yıl ilk Avrupa turnesini gerçekleştiren sanatçı Rotterdam, Bern, Köln, Essen ve Frankfurt 'ta biletleri tükenen konserlere imza attı. İstanbul Bostancı Gösteri Merkezi'de gerçekleştirdiği ilk konserde bütün biletleri tükenen sanatçı yurtiçi ve yurtdışı konserlerine devam ediyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.