Sağlığınızı Kurtaracak 3 Basit Adım: Doktorun Gizli Tavsiyelerini Kaçırmayın!

Sağlığınızı Kurtaracak 3 Basit Adım: Doktorun Gizli Tavsiyelerini Kaçırmayın!
Bilecik Merkez 2 No'lu Aile Sağlığı Merkezi (ASM) Doktoru Sevilay Seval, obezite ve diğer kronik hastalıkların izlenmesi konusunda önemli bilgiler verdi.

TİGRİS HABER - Seval, “Sağlıklı beslenin, spor yapın ve bizlerle mutlaka iletişime geçin” diyerek, obezite izlem ve hipertansiyon taramalarının yanı sıra sağlık kontrollerinin düzenli olarak yapıldığını vurguladı.

Dr. Sevilay Seval, ASM'de birinci basamak sağlık hizmeti sunarak, toplum sağlığını desteklediklerini belirtti. ASM’de 4 hekim, 4 aile sağlığı çalışanı ve yardımcı sağlık personeliyle hizmet verdiklerini ifade eden Seval, “Sağlıklı birey, sağlıklı toplum anlayışıyla hareket ediyoruz” dedi. ASM’de bebek izlem, bebek aşıları, çocuk izlem, gebe izlem, gebelere yönelik aşılar, yetişkin aşılama, kronik hastalıkların takibi ve reçetelerin düzenli takibi gibi sağlık hizmetleri sunulmakta. Ayrıca, kanser takipleri yapılmakta ve gerekli tarihlerde kontroller tekrar edilmektedir.

Dr. Seval, “Kanser Erken Teşhis ve Eğitim Merkezi, Sağlıklı Hayat Merkezi ve Toplum Sağlığı Merkezi gibi ilgili uzmanlara sevk işlemlerini gerçekleştiriyoruz. Birinci basamak sağlık hizmeti, tüm sağlık sistemi içinde temel bir yapı taşını oluşturur. Bireyler, çocuklar ve anneler ne kadar sağlıklı olurlarsa, yaş ilerledikçe daha sağlıklı olacakları için toplum da daha sağlıklı olacaktır” şeklinde konuştu.

Sağlıklı yaşam için fiziksel aktivitelerin artırılması, psikolojik destek sağlanması ve beslenmenin diyetisyenler aracılığıyla düzenlenmesi amacıyla bireyler yönlendirilmektedir. Dr. Seval, obezite ve diğer kronik hastalıkların izlenmesi süreçlerinde Sağlıklı Hayat Merkezi'nden destek alındığını belirterek, “Sağlıklı beslenin, spor yapın ve bizlerle mutlaka iletişime geçin” tavsiyesinde bulundu.

Kaynak:İhlas Haber Ajansı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.