Okulda yangın tatbikatı

Okulda yangın tatbikatı
Diyarbakır’ın Yenişehir İlçesi’nde bulunan Ziya Gökalp Anadolu Lisesi’nde yapılan yangın tatbikatı ile öğrenci ve öğretmenlere uygulamalı olarak yangın söndürme eğitimi verildi.

Diyarbakır Büyük Şehir Belediyesi İtfaiye Ekiplerince yapılan yangın tatbikatında, yangın sırasında binadan tahliye yöntemleri uygulamalı olarak gösterilirken, okul bahçesinde yakılan ateş öğrenciler tarafından söndürüldü.

Diyarbakır Büyük Şehir Belediyesi İtfaiye Ekipleri, Yenişehir Ziya Gökalp Anadolu Lisesi’ndeki öğrencilerle yangın tatbikatı yaptı.

Dün sabah Yenişehir Ziya Gökalp Anadolu Lisesine gelen İtfaiye Ekipleri, okuldaki öğrenci ve öğretmenlere, olası bir yangın anında yapılacaklar konusunda uygulamalı eğitim verdi. Öğrencilere İtfaiyenin görevleri hakkında da bilgi veren Büyük Şehir Belediyesi İtfaiye Ekipleri, öğrencilere ve öğretmenlere uygulamalı olarak yangın söndürme tüpüyle yangına müdahale eğitimi verdi.  

Herhangi bir yangın sırasında İtfaiye araçlarıyla binadan tahliye ve yaya olarak tek sıra halinde duvar diplerinde yürüyerek binadan tahliye şeklinde tahliye yöntemleri öğrenci ve öğretmenlerle uygulamalı olarak yapıldı. O kul bahçesinde toplanan öğrencilere İtfaiyenin görevleri konusunda bilgilendirmede bulunulurken, yangına müdahale teknikleri teorik olarak anlatıldı. İtfaiye Ekiplerinin, öğrencilere yangına müdahale konusunda verdikleri teorik eğitimin ardından uygulamalı olarak yangın tüpüyle yangına nasıl müdahale edileceği gösterildi. İlk olarak bir İtfaiye görevlisi yangın tüpüyle yangına müdahalesinin ardından sırasıyla öğrenciler ve bir öğretmen tarafından yangın söndürüldü.

Diyarbakır Büyük Şehir Belediyesi İtfaiye Ekiplerinin, Yenişehir Ziya Gökalp Anadolu Lisesi’ndeki yangın tatbikatı, okul bahçesinde yakılan ateşin yangın tüpüyle söndürülmesinin ardından son buldu.

Ali Abbas YILMAZ/özel haber

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.