Okula Sağlıklı Başlangıç İçin Diş Muayenesi Şart

Okula Sağlıklı Başlangıç İçin Diş Muayenesi Şart
Çocukların okul dönemine sağlıklı bir şekilde başlamaları için ağız ve diş sağlığının korunması büyük önem taşıyor.

TİGRİS HABER - VM Medical Park Samsun Hastanesi Pedodonti Uzmanı Dt. Yeşim Sağır, okul öncesi diş muayenelerinin çocukların hem eğitim hayatlarına hem de genel sağlıklarına olumlu etkiler sunduğunu belirtiyor. Dt. Sağır, "Sağlıklı dişler, çocukların hem okul başarısını artırır hem de genel sağlıklarını korur" diyerek, diş muayenelerinin ihmal edilmemesi gerektiğini vurguladı.

Diş Çürükleri Eğitim Başarısını Etkiliyor

Çocuklarda görülen diş çürükleri, ağrı ve yemek yemede zorluk gibi sorunlara neden olabilir. Bu durumlar da dikkat dağınıklığına yol açarak çocukların eğitim hayatını olumsuz etkiler. Dt. Yeşim Sağır, "Okul başlamadan önce yapılacak bir diş kontrolü, potansiyel sorunların erken teşhis edilmesine ve tedavi edilmesine yardımcı olur" diyerek, ailelere uyarılarda bulundu.

Sağlıklı Beslenme Alışkanlıkları Şart

Diş sağlığını korumanın en önemli adımlarından biri sağlıklı beslenmedir. Şekerli gıdaların diş çürüklerine yol açtığını belirten Dt. Sağır, "Çocuklarınızı şekerli yiyeceklerden uzak tutmalı ve onları sağlıklı beslenmeye teşvik etmelisiniz" dedi. Ayrıca düzenli su tüketiminin, ağız içindeki asit oranını dengeleyerek diş çürüklerini önlemede etkili olduğunu söyledi.

Düzenli Diş Fırçalama Alışkanlığı

Çocuklara diş fırçalama alışkanlığının kazandırılması gerektiğini vurgulayan Dt. Sağır, "Günde en az iki kez diş fırçalamak, ağızdaki bakteri oluşumunu azaltarak çürük riskini en aza indirir. Özellikle sabah kahvaltıdan sonra ve akşam yatmadan önce diş fırçalamak çok önemlidir" ifadelerini kullandı.

Uzman Desteği Önemli

Çocukların ağız ve diş sağlığını korumak için uzman pedodontistlerle düzenli diş kontrollerinin yapılması gerektiğini belirten Dt. Sağır, "Çocuklara özel diş tedavi yöntemleri konusunda uzman pedodontistler, çocukların diş sağlığını en iyi şekilde korumaya yardımcı olur" diyerek, ailelere diş sağlığı konusunda bilinçli hareket etmeleri çağrısında bulundu.

Okula Sağlıklı Bir Başlangıç Yapın

Çocukların okul dönemine sağlıklı bir başlangıç yapabilmesi için ağız ve diş sağlığına dikkat etmek, düzenli diş muayeneleri ve sağlıklı alışkanlıklar kazandırmak önemlidir. Diş çürükleri gibi basit sorunlar, eğitim hayatını ve genel sağlığı olumsuz etkileyebilir. Okul öncesi bir diş kontrolü, gelecekte yaşanabilecek daha büyük sorunların önüne geçebilir.

Kaynak:İhlas Haber Ajansı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.