Krize neden olan afişler kaldırılıyor!

Krize neden olan afişler kaldırılıyor!
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’ne ait panolara Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi’nin verdiği “Ramazan Şanlıurfa’da yaşanır” sloganlı reklam tepkiye neden oldu.

 

 Afişin asılması kentte en çok konuşulan olay olurken, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, tepkiler üzerine afişleri kaldırabileceklerini söyledi.

Diyarbakır’daki birçok cadde ve sokağa asılan “Ramazan Şanlıurfa’da yaşanır” afişleri tepkiye neden oldu. Kentte bulunan STK temsilcileri ve vatandaşlar, konuyu sosyal medya üzerinden gündeme getirerek, afişleri eleştirdi.

Kabul edilemez

Diyarbakır Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (DESOB) Başkanı Alican Ebedinoğlu, “Diyarbakır turizm kentidir. Diyarbakır’daki bilboardlarda Şanlıurfa reklamının yapılması kentin değerlerini hiçe saymaktır. Kabul edilemez” şeklinde tepki gösterdi.

Hiç şık değil

Diyarbakır İş İnsanları Derneği (DİSİAD) Başkanı Burç Baysal’ da Twitter hesabından afişe tepki gösterdi. Baysal, “Bilboardlardaki ifadenin çağrıştırmaları hiç şık değil. Diyarbakırımızda her türlü düşünce ve yaşam şekli ile yaşam hep yaşanılırdır” ifadesini kullandı.

 

Gazetecilerden tepki

Afişler, sosyal paylaşım sitesinde en çok konuşulan konu olurken, duruma gazetecilerde tepki gösterdi. Gazeteci Veysi Polat, “Diyarbakır'ı sahipsiz mi sandınız? Bu bilboard geçmişi M.Ö'ye uzanan tarihi kentimize hakarettir ve derhal indirilmelidir” derken, gazeteci Mahmut Borzaslan ise, “Bir şehirde komşu şehrin reklamını yapmak. Diyarbakır'da bugünlerde Şanlıurfa'nın reklamı yapılıyor bol bol. İşgüzarlığın bu kadarına da pes” şeklinde tepki gösterdi.

 

 

Kaldırabiliriz

Sosyal medyada olayın büyümesi üzerine gazetemiz Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi yetkililerini arayarak bilgi aldı. İsmini vermek istemeyen yetkili, “Söz konusu afişler sadece Diyarbakır’da yok. Biz bunları Türkiye’nin birçok ilinde astık. Buradaki amaç kentin tanıtımıdır. Madem bu konu Diyarbakır’da farklı boyutlara geldiyse biz Kayyum Cumali Atilla ile görüşüp bu afişleri kaldırabiliriz. Görüştükten sonra durum netleşir” dedi.

Yapacak bir şey yok

Konuyla ilgili görüşmek istediğimiz Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, “Söz konusu afişler Türkiye’nin birçok ilinde asılmış durumda. Bu konunun bizimle alakası yok. Kendileri asmış. Bu konuda yapabilecek bir şey yok” yanıtı verdiler.

 

Dilek AKIN/ÖZEL

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.