“Kayyumlar doğru değil”

“Kayyumlar doğru değil”
Gazetemizi ziyaret eden Hüda-Par İl Başkanı Şeyhmus Tanrıkulu: “Kayyumlar doğru değil”

Hür Dava Partisi (Hüda-Par) Diyarbakır İl Başkanı Şeyhmus Tanrıkulu, Kurban bayramı nedeniyle gazetemizin Genel Yayın Yönetmeni İlyas Akengin’i ziyaret etti. Ziyaret sırasında Tanrıkulu, kayyum, öğretmenlerin açığa alınması ve FETÖ soruşturmaları gibi konularda önemli açıklamalarda bulundu.

17-25 Aralık operasyonundan sonra hükümetin FETÖ ve PKK ile mücadele konularında bazı operasyonlar yapacağını daha önceden duyurduğunu belirten Tanrıkulu, “15 Temmuz’da yaşanan darbe ile hükümet bazı olayları erteledi. Ancak darbe sonrası FETÖ ve PKK ile mücadele konusunda bazı yaptırımlara gitti. Hükümet KHK ile tasfiye etmek istediklerini bu yolla tasfiye ediyor. Bildiğiniz gibi bir süre önce hükümet Belediyelere kayyum atadı, öğretmenleri açığa aldı. Biz bu uygulamaları doğru bulmuyoruz. Hükümet belediye başkanlarının örgüte yardım yaptığını yeni mi öğrendi, madem böyle bir şey vardı, daha önce neden yapmadı. Hükümet çözüm sürecinde olduğu gibi belediye başkanlarına da göz yumdu. Bunların bir suçu varsa yargı önüne çıkartılsın. Belediye meclisi dururken, başka birini kayyum olarak atamak doğru değil. Seçilmişlerin bu şekilde devre dışı bırakılması halkı cezalandırmaktır. Belediyeler halka hizmet kurumlarıdır. Belediyeler ve öğretmenlerin açığa alınması konularında hükümet adil olmalı ve fazla mağduriyet yaşanmaması için gerekli adımları atmalıdır. Hükümet Tunceli’de öğretmenlerin büyük bölümünü görevine iade etti. Bazılarını göreve iade etmedi. Şimdi durum böyle olunca kamu vicdanı yaralanıyor. Bu alınan kararın tartışmalı olduğunu gösteriyor. Bu insanlar bir sendikanın almış olduğu karar doğrultusunda bir greve gidiyor. Greve katılan bir kişinin suçu bu kadar mı ağır. Kayyum ve görevden almalar devlet politikasıdır. Devlet kendisince örgütlerle iç içe olan kişileri tasfiye etmeye çalışıyor” dedi.

DARBE HEPİMİZE YAPILDI

15 Temmuz darbe girişiminin hükümete tek değil, herkese yapıldığını kaydeden Tanrıkulu, “Hükümet FETÖ yapılanması ile ilgili tasfiyelere devam ediyor. Darbeye en net ve güçlü bir şekilde karşı çıkan İslami kesimdir. Ancak darbe sonrası hükümet Ergenekoncu ve ulusalcılarla bir birlikteliğe gitti bunu doğru bulmuyoruz. Darbe sonrası yapılan operasyonlarla onlarca kişi mağdur ediliyor. Partimize de bu mağdurlar başvuruyor. Biz hükümeti uyarıyoruz, kim yanlış yaparsa biz dile getirmeye devam edeceğiz” diye konuştu.

ANADİLDE EĞİTİM TALEBİ

Anadilde eğitim ve Anayasal vatandaşlık tanımının yeniden düzenlenmesi ile sorunların çözülebileceğini belirten Tanrıkulu, “Bunlar kabul edilmeden sorun çözülmez. Bunların hayata geçmesi için şiddet ortamının sona ermesi lazım. Çatışmaların durması, barış ve huzurun gelmesini istiyoruz” şeklinde konuştu.

Haber: Özcan YILDIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.