Kayyum genelgeyi takmıyor, savurganlık had safhada!
TİGRİS HABER - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kamudaki israfı önlemek için 30 Haziran’da “tasarruf genelgesi” yayınlandı. Resmi Gazete'de yer alan Cumhurbaşkanlığı genelgesinde, kamu kaynaklarının maksadına uygun azami tasarruf prensiplerine riayet edilerek kullanılmasının her kamu kurumu ve görevlisi için bir görev ve aynı zamanda bir mecburiyet olduğu vurgulandı. Genelgeye göre, uluslararası toplantılar ile milli bayramlar hariç açılış, konferans, seminer, yıl dönümü ve benzeri kutlama ve organizasyonlara ilişkin faaliyetler nedeniyle gezi, kokteyl, yemek ve benzeri davetler düzenlenemeyecek, hediye verilemeyecek ve diğer adlar altında ödeme yapılamayacak. Temsil ve ağırlama ödenekleri, zorunlu haller dışında kullanılamayacak.
Genelgeye uyulmuyor
HDP’li Selçuk Mızraklı’nın tutuklanmasından sonra, yerine geçen Kayyum Münir Karaloğlu, “tasarruf genelgesine” uymadı. Karaloğlu, Temmuz ayında Diyarbakır surlarının çekimi için yapılan tanıtım filmine belediye kasasından 400 bin lira ödenmesine karar verdi. Kısa bir süre önce de Sanat Sokağı’nın açılışı yapıldı. Bu açılıştan sonra etkinlikler de art arda gelmeye başladı. “Zerzevan Gökyüzü Gözlem Etkinliği” daha sonra “Karpuz Festivali” ardından da On Gözlü Köprü’de “Rafting Etkinliği” düzenlendi. Sahne ve sistemlerinin kurulduğu bu etkinliklerde, folklor ekipleri de gösteri yaptı. “Develi” Karpuz Festivalinde ise ses ve sahne sistemleri kuruldu. Tüm etkinliklere ne kadar ücret ödendiği, neredeyse her iki kişiden birinin işsiz olduğu Diyarbakır’da merak konusu oldu.
Daire başkanlarına özel araç
Genelgeye göre, kamu kurumlarında çalışan genel müdür ve genel sekreter dışındaki müdür ve daire başkanlarına özel araç tahsisinin kaldırılması isteniyor. Ancak genelgeye rağmen Büyükşehir Belediyesi’ndeki birçok daire başkanı kiralanan özel araçları kullanıyor.
Kastamonu’ya nakdi para desteği
Öte yandan Büyükşehir Belediyesi, Kastamonu’da yaşanan sel felaketi için nakdi yardım gönderme kararı aldı. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Meclisi, miktarın belirlenmesi için kayyum Münir Karaloğlu’na yetki verdi. Ancak Belediye kasasından Kastamonu İl Özel İdaresine ne kadar para gönderildiği belirtilmedi.
Yatırıma neden harcanmadı?
Kayyumların düzensiz, rastgele harcamalarına tepki gösteren vatandaşlar, ekonomik sıkıntıların yaşandığı bir dönemde kentin paralarının eğlence yerine, yatırıma dönük işlerde harcanması gerektiğine vurgu yaptı. Vatandaşlar, “Yapılan bu harcamaların geri dönüşümü yok. Üretime dönük yatırımlar hedeflenebilirdi. Örneğin İzmir Büyükşehir Belediyesinin yaptığı süt fabrikası gibi yatırımlar değerlendirilmeliydi.” Gibi serzenişlerde bulundular.(HABER MERKEZİ)
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.